Foran et lite folkehav beviste Pony the Pirate at de er mer enn bare «Walk the Shame». Årets Urørt-vinnere har definitivt mange forventninger knyttet til den kommende førsteplata, og det er så langt ingenting å si på låtmaterialet. Det åttemannssterke bandet er kommet for å bli!

En underholdningsklar gjeng vartet opp et bortskjemt Øyapublikum med fengende rockelåter fulle av energi, som både bød på allsang og danselyst. Referansene kan trekkes overalt, men særlig mot for eksempel Arcade Fire.
Det som seiler opp til å bli den nye Pony-slageren, «Psychopedia», er nesten like flott som den førstefødte, om enn med litt mindre vind i seiliene. En låt som fenger ved første lytt, og som trolig fikk store deler av tilhørerne til å brøle at «This is my Psychopedia!», men også til å nynne sammen med vokalist Joakim Johannessen i versene, der tempoet er tatt litt ned.
Låter som «Brother» og «Sing» kommer helt sikkert også til å seile opp som publikumsfavoritter når den tid kommer.

En kan konkludere med at Pony the Pirate forhåpentligvis og trolig bare er på begynnelsen av sin ferd mot toppen, og at plata bærer preg av et flott liveshow. Men de har ikke godt av for mye skryt. Urørtprisen er høstet inn, sommerens konserter likeså, og nå gjelder det bare å trakke på gassen og gjøre oss stolte over studio-Pony!

8/10

Foto: Amund Østbye