The Cure sin konsert under Hultsfred- festivalen 2012 vil helt klart gå ned i musikkhistorien. Ikke bare spilte de i nesten tre timer, men de spilte låter som ikke hadde blitt spilt live siden 80- tallet, eller i det hele tatt. Man ser så tydelig at Robert Smith og Co. i The Cure elsker å spille. De står for sitt eget materiale fullt ut, og gjør alt for å videreføre sin lidenskap for musikk til publikum- noe de har gjort siden de oppsto i 1979.

picture

The Cure kom på scena like før klokken slo ett forrige fredagskveld den 15. juni, og åpnet (ironisk nok) med låta Open. Dette var kanskje en litt slapp start, men det tok ikke lang tid før det bare ble bedre og bedre. Publikumsfavorittene Lovesong, Inbetween Days og Just Like Heaven kom nesten rett etter hverandre, og stemningen foran Green Stage kunne ikke beskrives som noe annet en ren magi. Uheldigvis forsvant lyden helt under låta Three Imaginary Boys, noe som gjorde at den kun ble halvveis gjennomført. Men Robert Smith og gutta stoppet ikke å spille av den grunn, de spilte uten lyd helt til den returnerte, men hoppet så videre til neste låt uten å fullføre.

Høydepunktet for mange under The Cure på Hultsfred var nok da de spilte Pictures of You, og Lullaby rett etter. De spiller som om de elsker det de driver med, og man kan høre på kvaliteten at de er et erfarent band som vet å levere en god live- konsert. Opptredenen var ren og nydelig, og det faktum at bandet hele tiden har variert sjanger opp gjennom tidene gjorde at de spilte noe for enhver smak.

picture

Til manges overraskelse smøg Smith og gutta også inn noen uhørte godbiter underveis. Blandt annet Bananafishbones som ikke har blitt spilt live siden 1987, The Top (kveldens første ekstranummer) som ikke har blitt spilt live siden 1984, og Just One Kiss ble for første gang spilt live på Green Stage, Hultsfredfestivalen 2012.

Allikvel skal det påpekes at den litt sære Robert Smith og The Cure ikke er spesielt oppmerksomhetssøkende der de står. Om man har fulgt med bandet i en god stund, så vet man at det er slik de er, men det kan hende at ikke alle publikumerne var klar over dette. Desverre gikk dette litt utover stemninga i folkemengden, som ikke var så god som den kunne ha vært. Uansett, så forventer man i grunn ikke noe "rabalder" fra The Cure, man vil kun lene seg tilbake og nyte den deilige lyden de har produsert i nesten 5 tiår. De høres helt likt ut som de alltid ha gjort, og til og med stemmen til Smith er like fersk som vanlig, på tross av hans 53 år. Det var en god sammensatt setliste, med en passe blanding av kjente og ukjente, forventede og overraskende låter.

picture

Etter at klokka nesten var fire på morgenen, og The Cure hadde spilt over 30 låter måtte de gi seg. Ikke fordi de hadde lyst, men fordi arrangørene ifølge Robert Smith kom til å ringe politiet hvis de ikke ga seg.

Som sagt, The Cure skrev musikkhistorie forrige fredag. Kudos til Hultsfred- festivalen som leverte en unik musikkopplevelse til sine gjester.

Set- list:
1. “Open”

2. “High”

3. “End of the World”

4. “Lovesong”

5. “Push”

6. “Inbetween Days”

7. “Just Like Heaven”

8. “From the Edge of the Deep Green Sea”

9. “Three Imaginary Boys” - lydproblemer

10. “The Hungry Ghost”

11. “Play For Today”

12. “A Forest”

13. “If Only Tonight We Could Sleep”

14. “Pictures of You”

15. “Lullaby”

16. “Bananafishbones” - for første gang side 1987

17. “The Walk”

18. “Friday I’m in Love”

19. “Doing the Unstuck”

20. “Trust”

21. “Want”

22. “Wrong Number”

23. “One Hundred Years”

24. “End”
25. “The Top”- for første gang siden 1984
26. “Dressing Up”

27. “Lovecats”

28. “The Caterpillar”

29. “Close To Me”

30. “Just One Kiss” - for første gang noensinne

31. “Boys Don’t Cry”
Foto: Nikolai KongelfThe Cure på nett

Hultsfred på nett