Det er solnedgang og Hultsfred- festivalens siste dag. The xx spiller på Green Stage, som er festivalens største, og ligger like ved vannet. Det er total idyll, og The xx infrir alle forventninger.

picture

Etter at de har startet med en ny låt, spiller de en alle foran scena kan, Islands. Det er helt klart god stemning blandt publikum, og The xx oser selvtillit. De presterer godt teknisk, og er kanskje et av de få banda som ikke har slitt med dårlig lyd under årets festival. De spiller de klare publikums- favorittene fra det første albumet, blandt annet Basic Space, VCR, Crystalized og Intro. Det finnes ingen tvil om at forventningene foran The xx sin konsert var høye, men de innfrir fult ut, og fremfører et kanskje litt forutsigbart sett, uten at det egentlig spiller noen rolle.

The xx som oppstod i 2008, og ga ut sitt første album xx året etter har gjort det veldig bra de siste tre årene. Ikke bare har de gjort stor suksess med bandet, men medlem Jamie Smith har også gjort det relativt bra som soloartist under navnet "Jamie xx". Kanskje er det på grunn av dette at det har tatt en god stund før bandet har valgt å gi ut album nummer to. Men nå har de tydeligvis satt fokuset på nytt materiale, og de spilte hele seks nye låter fra det kommende albumet Coexist under konserten på Hultsfred forrige lørdag.

picture

Romy Madley Croft, Oliver Sim og Jamie Smith som danner The xx er ett av de flere bandene som kommer fra London under årets Hultsfred, og det er nesten så man begynner å lure på hva de har i drikkevannet der borte. Både The xx, The Vaccines og Bombay Bicycle Club er blandt de London- bandene som leverte knall bra konserter under årets festival. The xx sin konsert var i tillegg en av festivalens siste konserter, og det var en perfekt avrunding. Den litt melankolske og deilige opptredenen passet perfekt til en gjeng med slitne festivalgjengere. Allikevel er det kanskje en fare for at musikken til bandet kan bli litt monotont etterhvert. "Heldigvis", så varte ikke konserten mer enn en drøy time, og på den tiden klarte de å levere en symfoni av gamle "klassikere" og nye godbiter uten at det ble treigt og kjedelig.

The xx ga alle på Hultsfred 2012 en fantastisk konsertopplevelse, og nå er det bare og glede seg til det nye albumet Coexist som kommer 10. september i år.
Foto: Nikolai Kongelf

The xx på nett (skriv inn mailadressen din og bli medlem)

Hultsfred på nett