Musikknyheterfavorittene No Age spilte på Øya lørdagen, og en og en halv time før konserten hadde vi en prat med trommeslager og vokalist i bandet, Dean Allen Spunt.

Dere har et fantastisk album ute nå, hva synes dere om de tilbakemeldingene albumet har fått?
Det er veldig overveldende. Jeg hadde aldri forventet at det ville bli så mange positive tilbakemeldinger, samtidig som jeg ikke har fått med meg noen negative ord, og det er litt rart for jeg er vant til å se ”you suck” og slike ting.

Hva var det som inspirerte albumet?
Jeg og Randy er gode venner og vi har alltid ville laget musikk som er perfekt for oss å høre på. Derfor ville vi lage et punkrockalbum som også var vakkert og støyende, samtidig som det hadde elementer av både gammelt og nytt i seg. I tillegg var alle våre venner med på å inspirere albumet.

Skriver dere på ny musikk nå?
Yeah, men siden vi turnerer så mye nå så blir det til at vi bare skriver små deler av låter. Måten vi lager ny musikk på er ganske rar, der Randy skriver musikken mens jeg tenker mer konsept.

Har dere tenkt dere i tilbake til studioet snart?
Etter dette her skal vi faktisk hjem og skrive litt, hovedsakelig små biter av låter og støy. Randy har noen gitarpartier og jeg har en del vokaldeler som vi skal spille inn og se hvordan det blir.

Hvilke forventninger har dere til konserten under Øyafestivalen?
Jeg gleder meg mye. Eneste problemet er at det er litt langt mellom scenen og de fremste publikummerne på grunn av gjerdet, men jeg skal prøve å komme meg ned dit og rive ned gjerdet. Men jeg tror det blir bra og jeg gleder meg mye.

Hvis dere skulle spilt en coverlåt live som dere aldri har spilt før, hvilken låt ville det blitt?
Vi har spilt coverlåter tidligere, men en ny en…hmm…det var et godt spørsmål. Jeg tror en god låt ville vært Minor Threat av Minor Threat. En god låt fra et amerikansk punkband.

Om du hadde muligheten til å lage et superband, uavhengig av tid og sted, hvem ville du hatt i bandet?
Randy ville vært med, det er i hvert fall sikkert. Og Kevin Shields fra My Bloody Valentine. Begge de to ville spilt gitar. Jeg ville ikke ha spilt trommer, så der ville jeg hatt Robo fra Black Flag, og til slutt skulle jeg sunget sammen med Joey Ramone. Det tror jeg hadde blitt temmelig tøft.

Dersom du hadde din egen festival, hvem ville du hatt som headliner?
Hüsker Dü. Definitivt Hüsker Dü, og kanskje The Smiths kunne vært co-headliner.

Hva tror du er grunnen til at det har kommet så mange nye og interessante amerikanske (indie)band i det siste, som for eksempel dere selv, Fleet Foxes og Yeasayer?
Er ikke sikker, men det kan ha med det politiske klimaet å gjøre. For ting er så på trynet akkurat nå og folk er ute etter å finne måter å uttrykke seg på uten å være politisk aktive. De vil stå opp og lage musikk og kunst og slike ting.
Når det gjelder Fleet Foxes så synes jeg de er skikkelig gode, men når det kommer til ordet ”indie” så føler jeg at vi er et punkband. Ordet ”indie” gir for så vidt mening, men jeg føler at i vår ånd så spiller vi punk, mens Fleet Foxes og Yeasayer ikke er punk, de er mer indieband, mens vi er et punkband…indiepunk….punkindie…hehe. Jeg vil ta tilbake punkordet for i lang tid har det blitt sammenlignet med hanekam og slike ting, men det er ikke punk for meg og Randy. For oss er punk mer virkelig og ærlig, slik som Minuteman.

Og det ble siste ordet fra Dean, for nå måtte han skynde seg til Odden og lydsjekk, for det var bare en time igjen før No Age skulle på scenen og glede de fremmøtte.

(Foto: Lars-Ove Håhjem)