Norgesaktuelle SOAK er for tiden på turné og kommer til Oslo 5. oktober. Vi tok en prat med den unge artisten for bli bedre kjent med hennes «up-and-coming» musikk.

Hvordan liker du turnélivet så langt?
- Det er veldig bra. Veldig opptatt, men likevel utrolig bra. Dette er bare starten på den 6-uker lange turnéen, og det ser ut til å bli kult. Jeg har besøkt Norge 4-5 ganger før, og gleder meg veldig til å komme og spille i Oslo.

Hva er din musikalske bakgrunn, og hvorfor musikk?
- Faren min begynte å undervise meg i gitar da jeg var rundt 13 år. Derfra begynte jeg å skrive sanger, og spilte dem inn på soverommet mitt. Jeg fortsatte å gjøre det i 2 år, og sendte etterhvert musikk til forskjellige plateselskaper, deriblant Rough Trade Records. De likte det, og her er jeg i dag på turné. Låten "Sea Creatures" var vel en av de første jeg skrev og sendte inn.

Hvordan vil du beskrive musikken din?
- Jeg har ingen anelse. Musikken min er ganske «dark", litt «poppy» og litt «indie». Den er veldig variert, så det er vanskelig for meg å beskrive den. Jeg vil kalle låtene mine «confessional songs», for det er akkurat det de er. De er alle skrevet ut i fra min «stream of consciousness». Men selv er jeg ikke en veldig «dark» person.

Er det annen musikk som inspirerer deg?
- Det er egentlig ikke en spesiell artist eller et band som inspirerer meg. Det varierer fra dag til dag hva jeg hører på. Hvis jeg må nevne noen, må det bli John Martin. Men det som i hovedsak inspirerer meg er det som har skjedd rundt meg og tanker jeg har hatt.

Om ditt album, «Before We Forget How to Dream», hva betyr det for deg?
- Albumet består av låter jeg skrev i tiden fra jeg var 14 til 18 år. Jeg samlet på dem, og satt dem sammen til å bli «Before We Forget How to Dream». Albumets tittel handler om å bruke tiden vi har før vi blir voksne og "glemmer hvordan det er å drømme". Så kort oppsummert, handler albumet om overgangen fra barn til voksen og alt som skjer med deg i den perioden. Skal jeg velge én sang fra albumet som jeg er spesielt stolt av, må det bli «B a noBody». Jeg er veldig fornøyd med både teksten og strukturen i denne låten. Men albumet som en helhet betyr mye for meg.

Hva er planene dine fremover?
- Jeg skal nok bare fortsette med det jeg driver med. Jeg er veldig fornøyd med hvordan ting er nå, og har egentlig ikke et mål. Jeg har heller ingen forventninger, så vi må nok bare se hva som skjer!

Se SOAK på Parkteatret i Oslo 5. oktober!
Vinn billetter til konserten her!