Den danske trioen CHINAH er i Oslo for å spille på årets by:Larm festival. De tre vennene, Fine Glindvad, Simon Kjær og Simon Andersson, ble kjent lenge før de startet å lage musikk sammen. Med hver sin musikalsk bakgrunn og sjanger-interesse har de klart å skape et lydbilde av minimalistisk rnb og elektronisk pop som treffer rett inn i hjertet. Men hvordan ble CHINAH egentlig til?

- Det er vanskelig å peke på en begivenhet eller en ting som skjedde hvor vi plutselig ble til CHINAH. Det var ikke sånn som da Peter Parker ble bit og våknet opp som Spiderman.

Ingen av de kan svare på når eller hvordan CHINAH ble formet, da det hele virker som noe som bare skjedde. En av de mener det skjedde da de produserte singelen Away From Me da det var første gang de ble enige om et felles uttrykk de alle kunne stå innen for.

- Vi følte vi alle brukte det vi kunne på en god måte. Så da vi startet å jobbe på våres måte er vel da prosjektet CHINAH startet.

En bakfull Simon Kjær spilte inn et gitarriff på en lørdag morgen som senere ble brukt til singelen If You Can Feel This. Lydelementer og billige innspillinger ble gjort lenge før CHINAH var en ting. Derfor har suksessen i inn- og utland ikke påvirket arbeidsprosessen til danskene.

- Det er ikke bare melodier og tekster som er gamle men også produksjoner som vi da har jobbet videre med. Så suksessen har ikke påvirket oss.

Selv om Fine er den som skriver låtene, betyr det ikke at de har en fast rolle i bandet. Lyrikken er hverken det som kommer først eller sist. De liker å gjøre ting i felleskap – noe som kan være tøft i blant.

- Det kan være ganske tøft å jobbe sammen noen ganger, for noen ganger kan det være uenigheter om hva vi egentlig vil. Men det har alltid lykkes oss å bli enige.

Selv om de alle tre har sterke meninger, har ingen av de gått på kompromiss. I felleskap har de tatt beslutninger, noen de kanskje ikke ville hadde valgt alene, men dette er bare sunt mener de.

- Vi er alle sammen en del av prosessen. Hvis vi hadde mere adskilte roller hadde det vært mindre diskusjoner.

Og uten diskusjonene er det ingen CHINAH. Sammen har de komponert, produsert og innspilt Once The Lights Are On. En EP de alle er stolte av. Men hvordan skal man definere CHINAH i et hav av nye pop-artister?

- Det er et spørsmål vi skulle ønske vi kunne svare på. Hvis man skal forstå musikken uten å lytte til den, må man få innblikk i hvordan vi jobber. Vi lager musikken i felleskap og diskuterer mye. Noen ganger gjør vi noe veldig random som vi i siste ende bruker mange timers arbeid på. Det kan starte mange forskjellige steder. På en eller annen måte, kan det være en måte å definere CHINAH på. Det sier ikke mye om hvordan det høres ut, men det sier noe om hvordan CHINAH adskiller seg fra andre.

Fine, Simon og Simon har en felles drøm for CHINAH. De ønsker det skal vokse naturlig uten å miste integritet. Å gå på kompromiss er ikke på tale.

- Vår musikk skal være tilgjengelig men ikke på bekostning av dybde.

Fremtiden ser lys ut for de blide danskene. Den kritikerroste EP’en Once The Lights Are On kan du høre live både i dag og i morgen på by:Larm. En intim og følsom konsert er i vente.