BNQT er navnet på supergruppa bestående av medlemmer fra Midlake, Band of Horses, Franz Ferdinand, Travis og Grandaddy. I april slapp de første album, Volume 1, og i den forbindelse tok vi en liten prat med det noget eklektiske bandet.

Bandets stamme er Midlake, og med seg har de vokalistene Ben Bridwell (Band of Horses), Alex Kapranos (Franz Ferdinand), Fran Healy (Travis) og Jason Lytle (Grandaddy). Det hele virker relativt tilfeldig, men Midlakes Eric Pulido kan fortelle at det er det ikke i det hele tatt:

- Vi eksisterte alle i "indie"-verdenen i musikk, og hadde gjennom mange år fått gjensidig respekt musikalsk og/eller personlig med hverandre. Det er en mye mindre verden enn folk tror, og vi lener oss alle på hverandre.

Pulido forteller at bandet var hans idé. Han var lei av hele "skrive, spille inn, turnére" syklusen som Midlake hadde gjort i over 15 år, og han ville gjøre noe litt annerledes. Resultatet ble BNQT, et prosjekt med flere stemmer som kom sammen for å skape noe nytt. Med medlemmer boende i forskjellige verdensdeler ble innspillingen en litt annen enn på en vanlig skive:

- Jason og Fran kom til Denton for å spille inn, og de andre to, Ben og Alex, gjorde sine deler andre steder. Selv om det hele ble gjort annerledes enn man er vant til, var alle gutta like involvert i produksjonen og arrangementene, og i det ferdige resultatet.


 
På albumet synger hver av vokalistene to selvskrevne låter hver, og resultatet er dermed et temmelig variert album.

- Jeg visste at vi ville ha hele fire bidragsytere, så jeg ville være sikker på at de kunne bidra med to låter hver, forteller Pulido. - Så ville jeg skrive to selv, slik at vi ente opp med det gylne 10-tallet til slutt.

Han forteller at det eneste temaet de hadde i tankene da albumet ble skrevet var at det skulle inspireres av musikken de selv blir inspirert av; ELO, The Band, Supertramp, Wings, Kinks, Beatles, Stones, etc. Og oppskriften ser ut til å ha fungert bra. Selv før albumet ble sluppet var mottakelsen fra kritikere overveldende:
 
- Den har blåst oss helt bort! Det som var ment å være et morsomt sideprosjekt har blitt noe mye mer enn det, og vi er utrolig positivt overrasket over all kjærligheten!

Og med det lovende navnet "Volume 1" på den kommende plata, kan han bekrefte at ja, det er mer musikk på vei! Det jobbes med saken. Og med turné også! Men hvordan man tar med et sånt prosjekt ut på veien, det vil han ikke røpe. Bare at det vil skje. Overalt!

-Where there's a will, there's a way!