Foto: akam1k3Emir Hindic, også kjent som den ene halvparten av Sushi x Kobe, har gått solo. Norsk musikkbransje har nylig stemt EMIR frem som en av de mest lovende, nye artistene i 2018. Han har gitt ut to singler til nå, Alltid så sent som sist fredag, og skal spille på Trondheim Calling 1. februar. Vi har fått noen ord med han om blant annet den nye låta og om det å gå solo.


Hva er din favorittlåt blant andres låter, og hvorfor?

- Jorja Smith og Preditah med On My Mind har vært en av låtene jeg har hørt mest på siden den kom ut! Det er en vanvittig flott stemme og en jella bra kjærlighetslåt pluss at den gode gamle garage-sounden gjør at det blir en vill danselåt også som alltid gjør meg glad!Hvilken musikk hører du helst på selv?

- Hører mest på fransk hip hop og indie egentlig, Jok'Air, The Blaze og Young Fathers ellers så er det ganske mye norsk musikk som Great News eller Verdensrommet!


Fortell om din beste konsertopplevelse, som artist?

- Det tror jeg kanskje må være da vi spilte for over 30.000 mennesker på Roskilde i fjor sommer - sammen med Emil Stabil og gjengen! En helt sinnsykt opplevelse å få være med på, det å stå på en så stor scene skjer liksom ikke ofte!


Fortell om din beste konsertopplevelse, som publikum?

- Det må være Outkast på Øya for et par år siden, men det som kanskje sitter mest er Cezinando på et utsolgt Rockefeller i fjor! Absolutt en overveldende opplevelse!


Hva er det beste med å drive med musikk?

- At man får lov til å stå på en scene og at folk digger det haha! Det at man får reist og sett steder og opplegg som du vanligvis sikkert ikke ville fått. Men også den kreative prosessen man er i, og folkene man knytter tette bånd med i samme prosessen. Generelt bare jella oppsig!


Hvis du kunne hatt kun tre ting på raideren, hva ville det vært?

- Sauna, massør og masse Susucaru-vin:)))


Hva er tidenes beste norske album, og hvorfor?

- 1001 hjem av Lars Vaular, det er så gjennomført fra start til slutt, tematikken er også noe som en litt yngre versjon av meg selv relaterte veldig mye til. Slags nesten et litt terapeutisk album for en ung stilig kis fra Bergen.


Hva er den beste musikkvideoen du har sett, og hva gjør den så bra?

Int’l Players Anthem av Outkast med UGK, den har masse drøye cameos av legende-rappere, og estetikken er mad perfekt! Du får bare lyst å se den igjen og igjen!Hva var det første albumet du kjøpte selv?

- Boy in da Corner av Dizzee Rascal for leeeeenge siden!


Hva ville du blir når du ble stor, da du var liten?

- Haha arkitekt eller brannmann:))


Hva var den forrige låten du hadde på repeat?

- SHAME av Young Fathers.


Hva er den største forskjellen med å gå solo, sammenligna med å være en del av Sushi x Kobe?

- Den største forskjellen er jo at man er alene, ingen å støtte seg på typ! Men så har man jo også et større system i ryggen, det er også ganske mye skumlere siden man da tar alle valgene selv.


Du har nylig blitt stemt frem som en av de mest lovende, nye artistene i 2018. Hvordan påvirker det deg?

- Det er bare en veldig positiv klapp på skulderen, men det påvirker ikke meg så veldig mye. Vet at jeg er best:)


Du slapp nettopp en ny singel; Alltid. Hva kan du fortelle oss om den?

- Den kom fram etter en tre dagers studiosession med Coucheron, som for min del var en helt ny type produsent å jobbe med! Den handler vel egentlig om at man alltid returnerer hjem til det man holder nærmest, om det er et sted eller en person eller en følelse!


Hva kan vi forvente av deg framover?

- Kule ting:)