Foto: Hogne Bø PettersenDet er en fin sommerkveld i Molde. Jeg beveger meg ned mot en privat småbåthavn ved Kringstadbukta, ca 4 km utenfor sentrum, og tar inn en av verdens vakreste utsikter med hav, himmel, skyer og over 200 fjelltopper mens jeg går mot en rekke av naust. Fra et av naustene hører jeg trommer. Jeg kikker inn, og der finner jeg Molde-bandet Revolt i gang med å øve og rigge til releasekonsert.

SPECTRE


Revolt består av Nikolai Gagnat (17) på trommer, Emil Frøyen Vold (18) på gitar, vokalist Ulrik Bolsønes (18), Herman Mjåset (19) på gitar og Sigurd Skjølberg (18) som bassør. Og de er under et døgn fra å gi ut en Bond-låt.

– Hold an, hører jeg du rope. – En Bond-låt? Slå av for en kjenning da!

Ok, det er ikke slik at en gjeng med unggutter fra Molde, som bare har gitt ut et album (det kritikerroste The Beautiful Decay i 2018) plutselig fikk telefon fra Bond-produsentene med en låtbestilling. Låten heter Shatterhand, og handler om Bond-serien. I de originale bøkene er dette kodenavnet til Blofeld, lederen av Bonds erkefiender i SPECTRE. Og helt tilfeldig(?) er dette også tittelen på den kommende Bond-filmen.

Var på filmsettet


Men det stopper ikke her! For i begynnelsen av juni var det innspilling av flere scener til neste Bond på Atlanterhavsvegen, ca en times kjøring fra Molde. Og bandet fikk tilgang til filmsettet, og har spilt låten sin for de som lager Bond.

Dette er derimot alt jeg får ut av bandet der vi har satt oss i ring inne i naustet.

– Vi har ikke lov å si noe mer, sier vokalist Ulrik, med et lite glis. Ok, det er ikke helt på nivå med «Jeg kunne fortelle deg det, men da må jeg drepe deg.»

Debuten tok åtte dager


Låten kommer ut fredag 14. juni, dagen etter at jeg snakker med dem. Dette er første utgivelse siden debutalbumet som kom i juni i fjor.

– Vi spilte det albumet inn på bare åtte dager til sammen, sier Ulrik. – Vi var i Ocean Sound Recordings på Giske og AudioFarm i Ørsta og spilte det inn. Vi hadde egentlig ikke så mange låter klare på forhånd, men vi jobber godt under press. Selv om vi etter å ha vært innestengt sammen i en uke utviklet litt brakkesyke.

– Vanligvis har jo et band 30-40 låter klare til debuten, sier gitarist Emil. – Men vi er veldig fornøyde med resultatet. For resultatet ble at disse låtene er veldig skreddersyd for albumet.

Vant Musikkprisen


Bandet er veldig fornøyd med mottakelsen på platen, men med et lite plateselskap i ryggen er det vanskelig å nå ut så mye som de hadde ønsket. Albumet ble spilt inn etter at de vant Musikkprisen i 2017.

Musikkprisen er en nasjonal musikkonkurranse som arrangeres som et samarbeid mellom Ocean Sound Recordings, Momentium, Sparebanken Møre, AMFI Moa, Quality Hotel Waterfront og Sunnmørsposten. Vinneren av Musikkprisen får spille inn plate i Ocean Sound Recordings og spille åpningskonsert under Jugendfest på Color Line Stadion. Av andre artister som har vunnet denne kan vi nevne Sigrid…

Bandet meldte på sin låt Unstable, uten særlig forhåpninger. Men publikum stemte på låten, og juryen som deretter vurderer låtene var enige med publikum. Resultatet ble plate, åpning av Jugendfest og flere spilleoppdrag.

Sammensveiset


– Det er ikke helt vanlig blant unge å like den type rock som dere lager?

Gitarist Emil er enig.

– Nei, denne type rock er det ikke mange ungdom som har som favorittsjanger.

– Spesielt ikke denne type alternativ rock, sier trommis Nikolai. – Så det er mange av den eldre garde som liker oss. Når det er sagt så er det en liten bølge av rock på gang i Norge for tiden.

Det er som regel Ulrik som skriver tekstene, selv om det også varierer. Mens bandet som helhet setter sammen låtene. Guttene innrømmer at det blir en del krangling.

– Men det gjør oss bare mer sammensveiset, sier Ulrik. – Og vi har fått det til å fungere på et vis. Vi jobber ganske presist, og vi vet hva vi vil ha.

Revolt


Backstreet Boys


– Hva slags musikk hører dere på selv som inspirerer dere til å skrive denne type musikk?

Det blir en liten diskusjon innad i bandet nå. Men av navn som går igjen er det Muse og Radiohead. Sigurd påpeker at de hører på alt fra metal til rap. Selv Backstreet Boys blir nevnt.

– Men rocken er det som ligger i ryggraden, sier Nikolai. – Catfish and the Bottlemen var nok de som gjorde at vi bestemte oss for å danne band.

De andre nikker.

70-tallet


– Jeg hører en del klassisk 70-tallsrock i det dere gjør. Er dere enige?

– Vi hører selvsagt på Zeppelin og Pink Floyd og den type ting, bekrefter Ulrik. – Men det er ikke det vi hører mest på. Det er noe vi setter på når vi vil høre på noe vi vet det er kvalitet over.

Sigurd legger til at de er også dypt inne i 70-tallsprog.

Når det kommer over til deres egen musikk mener de at de har utviklet seg over i en mer spesiell retning.

– Vi vil alltid ha det kommersielle elementet i musikken vår, sier Sigurd.

Ulrik nikker. – Vi vil jo at folk skal høre på det, samtidig som vi vil utfordre både dem og oss selv.

Emil mener de så langt har vært litt safe. – Vi vil ta litt mer sjanser.

Seigmen


Som et ledd i å hjelpe seg med det har de jobbet med tre produsenter i Surnadal på den nye låten Shatterhand. I tillegg sendte de låten til Alex Møklebøst, mest kjent fra Seigmen.

– Han har vært med på å forme denne låten og gitt oss svært verdifulle tilbakemeldinger underveis. Vi skulle egentlig ha ham med i studio, men han kunne ikke, på grunn av sykdom. Han har likevel hatt stor innflytelse på resultatet.

Musikkvideo


Fredag vil naustet vi sitter i bli fylt av 40 spesielt inviterte venner (som har fått gode gammeldagse invitasjoner på papir) som vil få høre en framføring av den nye låten, samt noen låter fra det forrige albumet.

– Vi skal også filme framføringen av den nye låten, og bruke det til musikkvideo, forklarer Ulrik. – En kompis av oss som er grafisk designer skal filme. Han har også fått ansvaret for cover og hele den grafiske profilen rundt promoteringen.

Framtiden


Hele bandet går på musikklinja ved Molde videregående skole. Ambisjonene er å fortsette å øve og skrive låter, og etter hvert fått gitt ut et album til. Muligens vil det bli en EP før det neste albumet. Målet er uansett klart:

– Vi skal leve av Revolt, sier gitarist Herman, til bekreftende nikk fra resten av gjengen.

Så da får vi smøre oss med tålmodighet og se om det blir noe hjelp fra britiske MI6 underveis…

Du kan høre Shatterhand her: