Foran f.v. Bendik Brænne, Mattis Brænne Wigestrand og Maciek Ofstad. Bak f.v. Nils Jørgen Nilsen og Knut-Oscar Nymo.

Det er litt over to år siden supergruppa The Needs, med medlemmer fra både Kvelertak, Honningbarna og Oslo Ess kom ut med sitt debutalbum You Need The Needs. Tiden siden den gang har bandet brukt godt. Nå er andrealbumet Special Needs her. Denne gangen har de også fått med seg selveste Lars Lillo-Stenberg på en av låtene. Mer om ham og samarbeidet som startet etter en ferietur i Portugal litt senere.

Først: The Needs består av Kvelertak-gitarist Maciek Ofstad, countryprins Bendik Brænne og hans storebror og tidligere vitenskapsmann Mattis. Med er også Honningbarna-trommis Nils Jørgen Nilsen og Knut-Oscar Nymo fra Oslo Ess.

Et litt hardere album

Gitarist og låtskriver Maciek Ofstad forteller at de på dette albumet har fått mer selvtillit siden sist.

- Vel, albumet heter Special Needs, som er en passende tittel på grunn av flere ting. Først og fremst fordi det er et litt annerledes The Needs-album enn de forrige, og med de forrige mener jeg det forrige. Det er et litt hardere album, et litt tøffere og røffere The Needs, rett og slett et band som tror litt mer på seg selv enn sist gang, forklarer Ofstad til Musikknyheter. 

- Men ro helt ned, balladene er fortsatt med for de med myke sjeler, legger han til.

Bandet har satt opp en spilleliste med musikalsk inspirasjon for albumet til oss. Her finner du mye snacks fra både Bee Gees, Kiss, Van Morrison, Oasis og Frank Sinatra. Sjekk ut alle låtene her:Flyttet inn på hotell

Albumet har blitt spilt inn litt overalt. I Amper Tone studio i Oslo, i en venninnes leilighet i Trondheim og i Bendik Brænnes studio. Men mesteparten ble spilt inn i fjor sommer da Maciek en god periode var hjemløs og like gjerne flyttet inn på et covid-stengt hotell i Oslo.

- Det skulle vise seg å bli veldig lite problematisk siden vi var der helt mutters alene i over 2 måneder, og akustikken på badet var helt eksepsjonell for gitartracking, forteller han.

Pandemitiden bød altså ikke på så mye trøbbel. 

- Nei altså, der hadde vi ikke så mange flere utfordringer enn vi hadde velsignelser egentlig da. Vi ble jo ikke kasta ut av det hotellet! Men ting har selvfølgelig tatt mye mer tid enn hva vi ønsket oss. Plata ble spilt inn i 2020 og var klar til å bli gitt ut da, men vi bestemte oss for å sitte på den til ting så litt lysere ut. Vi har mer musikk vi har lyst å få ut, så nå måtte vi bare gå for det så får det stå til.

Låt med Lillo! Det er fett det!

Hva har vært den største forskjellen for dere fra det første til dette andre albumet?

- Det må være dette med hotellrommet da kanskje, og at selve innspillingsprosessen var veldig annerledes enn sist. Også da vi spilte inn You Need The Needs var vi jo et helt ferskt band og tråkket liksom sound-veien litt mens vi gikk. Nå på Special Needs hadde vi en mye klarere visjon av hvem vi faktisk er som band og hvor vi vil, og med det gønna vi litt mer uredde på.

Men tilbake til Lars Lillo-Stenberg. Som bandet selv kaller “Gudfaren av norsk rock”. Han er med på platens siste spor I Wasn’t Built To Build Muscle.

- Bendik møtte Lars på Gardermoen i 2018 da han og kompisen vår Nikko var på vei ned til Lisboa for å ta ei litta ferie. Jeg var allerede der nede da vi hadde turnéavslutning med Kvelertak. Vi dro litt ut på byen sammen der borte, og en kveld under en fantastisk Fado hadde vi fått ånden nok over oss til å spørre det vanskelige spørsmålet om han ikke kunne bli med på en låt. Svaret hans var i motsetning til vår ærefrykt, veldig lite fryktinngytende og heller kun koselig. Han takket fint ja, og la på en touch på I Wasn’t Built to Build Muscle som gjorde hele låta. Jeg er veldig takknemlig for at han ville bli med, og det er jo en bucket list check off også: Låt med Lillo! Det er fett det!Så legger dere ut på norgesturné senere denne måneden. Hva kan vi vente oss der og hva ser dere mest frem til på turneen?

- Det gjør vi, og vi gleder oss veldig! Dere kan forvente dere at vi kommer dit vi er booket, og der kommer vi til å spille. Vi kan ikke gi noen koselig-garanti, den må du ta med deg hjemmefra selv.

Turneen starter i Tromsø på Blårock 11. november, før turen går videre til Fredrikstad, Blå i Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger, Hamar og til sist Ålesund.

- Vi gleder oss til at folk får hørt på plata om de vil, og så håper vi at folk har lyst å komme å ha det gøy med oss på konserter. Det hadde vært jævlig kult!