Foto: Lili Peper


- Jeg elsker høsten! Det er min favorittårstid, sier en begeistret Lissie til Musikknyheter.

Hun er denne helgen tilbake i høstfagre Norge i forbindelse med slippet av albumet Carving Canyons. På søndag starter den amerikanske artisten turneen på Rockefeller i Oslo, i landet der hun har sitt kanskje mest trofaste publikum. Videre utover i neste uke skal hun innom Stavanger, Bergen, Trondheim og Bodø.

- Norge har vært så imøtekommende og støttende overfor meg de siste 12 årene at jeg kunne egentlig ikke bedt om mer. Jeg er så beæret over at jeg har fått så mange eventyr på et så vakkert sted så lenge! Og det er mitt håp at publikummet mitt der vil fortsette å lytte og dukke opp på konsertene mine når jeg slipper ny musikk. Vi har det alltid gøy!

Hun spilte sin første konsert her i landet på Slottsfjellfestivalen i 2010, det samme året som When I’m Alone ble en superhit. Siden da har Lissie gjestet Norge et utall ganger.Ny styrke og optimisme

Denne gangen har hun altså med seg det nye albumet Carving Canyons, som ble til gjennom en ganske vanskelig tid.

- Jeg er veldig stolt av dette albumet. Jeg laget Carving Canyons fra november 2020 til september 2021, der jeg skrev og spilte inn trinnvis. I de første seks månedene av pandemien drev jeg bare, som de fleste andre, og prosesserte det kollektive sjokket. Jeg hadde også gått gjennom et tøft brudd og var ganske alene. Da høsten kom, var jeg i stand til å bearbeide følelsene og observasjonene mine, forklarer hun.

Lissie er glad for at hun kan få utløp for sine tanker og følelser gjennom musikken.

- Jeg håper å ta lytterne med på en reise. Det er en sirkel av sorg og helbredelse, som er inspirert av årstidene på gården og i hagen min i Iowa, men også inspirert av meg selv. Fra sinne til sorg, fra aksept til håp. Jeg måtte møte meg selv midt i kjærlighetssorg og angst, for å forhåpentligvis modne og komme ut på den andre siden med en ny styrke og optimisme som jeg ikke visste at jeg hadde! Jeg er takknemlig for at det å lage musikk gir meg muligheten til å reflektere over og dele følelsene mine.Travel sommer

Nå er livet bedre for den populære artisten. Hun trives på gården sin i Iowa, der hun dyrker grønnsaker og til og med produserer sitt eget popcorn. Sommeren gikk altfor raskt, mener hun.

- Sommeren var bra, men travel! Jeg bor på et sted hvor det blir veldig kaldt, og man drømmer bare om at sommeren skal komme. Når den kommer, er det alltid for travelt, og det går for fort frem til det tidspunktet der jeg er glad når det er over, haha, på en bittersøt måte!

- Jeg har prøvd å høste alle godsakene fra hagen min, og forberedt meg til turneen. Jeg har promotert det nye albumet, tatt vare på gården min og drevet en ny forretningsvirksomhet med popcorn samt fått tid til familie og venner.

Sultne på livemusikk

Egentlig skulle hun vært i Norge allerede i mars, men på grunn av pandemien ble konsertene utsatt. I april spilte hun imidlertid for et fullsatt LaFayette i London, hennes første konsert der på nærmere tre år.

- Jeg føler meg så heldig som har så mange fantastiske, lojale støttespillere i Europa. Storbritannia og Norge har alltid vært snille med meg, så det føltes utrolig å være tilbake igjen etter den lange covid-pausen! Det er veldig betryggende at folk fortsatt er interesserte og oppmerksomme etter et langt fravær, smiler hun.

At folk har savnet å gå på konserter, merket hun godt.

- Da jeg begynte å spille igjen under covid og etter at restriksjonene ble opphevet, så jeg at folk var så sultne på livemusikk og det å samles. Det var veldig rørende og spesielt å være sammen igjen. Det var emosjonelt og elektrisk! Vi trenger hverandre! Det blir interessant å komme ut igjen nå i høst og se hvordan folk føler seg.Klassisk musikk og podcast

På spørsmål om hun har noen favorittlåter om høsten, svarer Lissie noe overraskende at hun ikke hører så mye på musikk.

- Jeg setter på klassisk musikk på radioen på kjøkkenet om morgenen og liker å høre på inspirerende selvhjelpsprogrammer på podcast. Jeg ser også MYE på TV, ha ha. Det jeg gjør er å sette på en sitcom som jeg har sett en million ganger før, og som er trøstende å ha på i bakgrunnen. Kjæresten min har god musikksmak, så når han er på besøk, hører vi mye på britisk ska og reggae.

I løpet av sommeren hadde hun imidlertid én spesiell låt på repeat.

- Steppin’ Out av Joe Jackson var på repeat en stund. Jeg har en tendens til å høre på samme låt om og om igjen til jeg blir lei av den! Jeg hørte på Comfortably Numb av Pink Floyd en stund der også. Jeg elsker også Miley Cyrus! Liker litt av hvert, ha ha!