Foto: Martine Lund


Til lyden av en bil som starter, kjører engelske Jungle i gang sitt hyperfunky og sommerlige rytmeshow. Da passer det bra at solen skinner og bandmedlemmene er sommerlig antrukket i hvitt og gult. For dette er perfekt festival- og sommermusikk. Det sju medlemmer sterke bandet er her for å gjøre oss glade, og det greier de lekende lett.

Jungle gir en gammel rev assosiasjoner til 70-tallsestestikk både når det gjelder klesstil og musikkstil. Det er en heftig miks av funk, soul, disco og litt gospel. Og det svinger som bare det! Folk danser og hopper så solbrillene flakser.

Hadde man ikke visst bedre, kunne man kunne trodd at Jungle var amerikanske, typ LA, men neida, de er britiske. De har riktignok en låt som heter Heavy California, og har selvsagt trukket store veksler på amerikanske musikktradisjoner. Ellers minner vokalstilen en del om Bee Gees etter at de ga seg discoen i vold.Det er et flott sett Jungle gir publikum. Det rytmiske får en ekstra snert i og med at Jungle har en mann på congas. Ellers er det keyboards, gitar, bass og heftig koring som er grunnpilaren i musikkkollektivet Jungle.

Vi får høre Busy Earnin’, vi får Beat 54 (All Good Now) og tidligere nevnte Heavy California. Vi får kort sagt høre flere av de gode låtene fra de to albumene bandet har gitt ut. Etter en time takker Jungle pent for seg, og publikum smådanser ut i sommervarmen og ut på det grønne gresset.


Junglejunglejungle!