Erling Ramskjell er kanskje den norske artisten som i størst grad setter sitt lys under en skjeppe. Han vil ha minst mulig grad av oppmerksomhet rundt egen person, det er musikken og tekstene som skal stå i sentrum.

Karene i The Wilhelmsens har således måtte øve et mildt press på Erling Ramskjell for å få ham til å spille online-konsert fra sitt hjemsted Oppeid (Hamarøy kommune) denne torsdagskvelden.

Ramskjell starter konserten med å spille Likholmen Blues på elgitar. Det er skjelvende tremolo i gitaren, men stemmen til Ramskjell er stødig. «E føl dokker gjennom internett», sier han etter at han er ferdig med den første låten. Han har fått en rød, fin backdrop med lys bak seg, og på hans venstre side står det en streng hubro.

Han skifter til en akustisk gitar og fortsetter med låten han lagde til kortfilmen Tander. En film som handler om nettdating i nord. Låten heter rett og slett Oss, og Ramskjell påpeker at den er tidsaktuell, og det kan man skjønne utfra refrenget: «Føl du de ensom og aleina, som me?».

Se hele konserten her:


Vi får videre høre gamle favoritter som Gammelt Regn, Etter Stormen og Minefeltdanser, før Erling Ramskjell påstår at han vil avslutte. Han spiller en låt som kommer på det nye albumet, og den heter passende nok Farvel: «Farvel, vi ses vel aldri meir».

Men dette vil ikke publikum vite noe av. De «klapper» og «roper» ham til å gjøre to ekstranummer. Det blir La de gamle drømman dø og Barmark.

Etter ekstranumrene sier Erling Ramskjell «Tusen hjertelig takk! Vi ses i verkeligheita!», og forsvinner ut til venstre. Da har han gitt oss en time med nære, fine låter. Litt smårusk på den tekniske siden blir nærmest som fint krydder å regne.

Og heldigvis lyktes The Wilhelmsens med å overtale ham til å holde konsert, for det ble en fin time for de som hadde møtt opp for å se og høre ham.

I tråd med at han ikke vil ha mye oppmerksomhet rundt seg selv, vil Erling Ramskjell gi mye av pengene han får inn til henholdsvis Dråpen i havet og Leirvaag Musikkfest. Uegennyttighet og ydmykhet er begrep som dukker opp når man skal beskrive mennesket og artisten Erling Ramskjell. Det inntrykket ble ikke svekket etter kveldens konsert.

Settliste:
Likholmen Blues
Oss
Slangeolje
Gammelt Regn
Nettopp begynt
Etter stormen
Tida e knapp
Minefeltdanser
Farvel

Ekstranummer:
La de gamle drømman dø
BarmarkMer om Erling Ramskjell og hans prosjekter her
Les intervjuet Musikknyheter gjorde med Erling Ramskjell