Alle foto: Hogne Bø Pettersen

Ole Johnny Stensland forklarer etter første låt at han kaller seg kun Stensland etter at en kongehusekspert hadde sagt på TV at "Mette-Marit er ikke noe bra navn for en dronning, det ville vært som Ole Johnny". Og slike historier krydrer han konserten med, og bra er det, for det kan bli vel mye "døden kakker på døra og vil inn". Noen selv også ironiserer over når han introduserer låter om alt fra å være schizofren, via depresjon til at denne døden hele tiden kommer tilbake.

Stensland kom i fjor med albumet Dark Valley Blues som jeg falt litt for da jeg fikk tilsendt anmeldereksemplar. Han ligger i et landskap mellom Tom Waits, Johnny Cash, Nick Cave og Bob Dylan. Stemmen hans er som sandpapir, og passer perfekt på den type musikk som han og medmusikerne (keyboard og bass) framfører i Svømmehallen på Parkenfestivalen i Bodø lørdag ettermiddag.

Dystre tekster til tross, det er noe sjarmerende naivistisk over de Americana-aktige melodilinjene i Stenslands musikk. Det er nesten som at han står med tungen i munnviken, litt slik som deLillos kan være (bare på engelsk). Det er litt vanskelig å forklare, men det fungerer for publikum.

Det er synd at konsertene inne i Svømmehallen er såpass korte, for Stensland later til å være en god historieforteller, og latteren i den nesten stappfulle(!) Svømmehallen sitter løst. Det blir derfor litt få låter, og det er bra at han avslutter med den Dylan-ske Rambling da den er, om ikke direkte lystig, så i hvert fall litt mer uptempo. Folk klapper takten og det å ha litt flere sånne låter i settet vil gjøre seg.

Stensland med medmusikere på scenen i Svømmehallen i Bodø