Foto: Anette Skutevik

Det er sjelden man opplever den perfekte kombinasjonen mellom sikkerheten til en perfeksjonist og autentisiteten til en nybegynner, men denne kvelden i Bergen klarte Kakkmaddafakka å levere akkurat det. En leken og genuin morsom konsert.

Kakkmaddafakka er kjent for sin musikk med stor dynamikk. De serverer refreng som alle kan synge med på, gitarriff som får hodet til å nikke, og trommer som får hjertet til å pumpe. Etter en konsert med denne gjengen er det umulig å ikke føle seg i godt humør.

Konserten startet akkurat som Kakkmaddafakkas sanger, med en dynamisk oppbygging og en energisk blanding av trommer, piano og gitarriff. Tempoet nådde raskt høyder, og både musikerne og et utsolgt Verftet var med på reisen.

Etter å ha spilt noen av sine nyere låter, inkludert Baby og Sixth Gear, kom de tilbake til klassikerne som alltid funker. Bandet, som sjelden spiller i Bergen, delte også noen ord om sin kjære hjemby før de leverte Neighbourhood. De fortsatte med populære Your Girl, Runaway Girl, og Restless, før de overrasket publikum med en gripende coverversjon av Bailando.

Å være på en konsert med Kakkmaddafakka betyr å oppleve lidenskap og engasjement. Bandet tar låtene sine fra studio til scenen med en egen kraft, og i låter som Get Go, Heidelberg og Frequency ble melodien og repetisjonen hypnotiserende, og svetten begynte å renne.

Som bandmedlem Axel Vindenes en gang sa i en podcast, tar de imot energien fra de unge foran scenen og gir tilbake med et energinivå som matcher et treningsstudio. Dette kombinert med deres nostalgiske, feel-good musikk skapte den perfekte opplevelsen for indiegale post-hipstere. Denne konserten fikk 2023 til å føles som 2015, og de som vokste opp på 2010-tallet, og som nå føler seg litt fremmedgjort av moderne popmusikk, har funnet et musikalsk anker i Kakkmaddafakka som de forhåpentligvis kan holde fast i i mange år fremover.

Det er tydelig at alle bandmedlemmene elsker det de gjør og har det gøy på scenen. De er simpelthen et fantastisk liveband!