WiMP ble lansert under by:larm i februar 2010. Gjennom året som gikk har Platekompaniet og Aspiro, som sammen står bak WiMP, utviklet en sterk redaksjonell profil med spesielt fokus på norsk musikk. Nå er det klart for WiMP BOOTLEG, som gir WiMP-abonnentene eksklusiv tilgang til unike liveopptak, og først ut er Lukestar.

- Vi ser at mulighetene i fremtidens streamingtjeneste er enorme, og det er skikkelig moro å sette i gang et prosjekt som BOOTLEG, sier Sveinung Rindal i WiMP. – En liveopplevelse kan være noe helt unikt, hvor selv en utilsiktet gitartone kan gi gåsehud av den gode sorten. Dette ønsker WiMP å formidle til et større publikum.

Lukestar-konserten på Rockefeller blir i så måte en historisk begivenhet, og blir et skoleeksempel på hvordan artister og streamingmedier kan få et tettere samarbeid i fremtiden, skriver Atomic Soul i pressemeldingen.

- Lukestar er det perfekte bandet å sette i gang med. Med både Spellemann og internasjonalt skryt i bagasjen og ny singel på P3s A-liste har de et glimrende utgangspunkt for sitt kommende tredjealbum. Vi er sikre på at konserten blir litt av en begivenhet, enten man er til stede på Rockefeller eller nyter den i WiMP i etterkant, forteller Sveinung Rindal i Wimp.

De fire guttene i Lukestar er tydelig fornøyde over å være i vinden om dagen og ser frem til å være prøvekaniner for et nytt konsept. Den forrige platen høstet svært gode anmeldelser både på hjemlige trakter og internasjonalt, men med alt som skjer nå ser det ut til at bandet kan nå nye høyder.

- Bare vi ikke setter kroken på døren på døren for spillestedene nå som folk bare kan sitte i stua si og høre på konserter, ler Truls Heggero i Lukestar.

Selve liveopptaket fra WiMP Bootleg lanseres i WiMP to uker etter konserten, fredag 22. april.

Fakta om bootlegs

En bootleg er en uoffisiell musikkutgivelse som ikke nødvendigvis er ment for offentligheten eller godkjent av artist – selv om det selvfølgelig finnes unntak.

· Det sies at den første populære bootleg-utgivelsen var Great White Wonder av Bob Dylan. Samme artist har fra 1991 gitt ut sin egen offisielle ”Bootleg series”.
· Frank Zappa masseproduserte flere bootlegs han kom over, hvor det uautoriserte coveret ble beholdt i den nye, ”offisielle” utgaven.
· Motorpsycho og Madrugada er eksempler på norske band som, takket være høy stjerne i Mellom-Europa, var/er ettertraktede på bootleg-markedet.