Etter å ha vært med på å skrive musikken til 4 studioalbum for The Loch Ness Mouse, hvorav 2 nominert i kategorien “Årets popalbum i Norge” (Alarmprisen), og i tillegg ha skrevet musikk for andre artister, som Brooklyn-bandet The Ladybug Transistor og I Was A King, debuterer Jørn Åleskjær i 2011 som soloartist. Som et forvarsel på det allerede ferdiginnspilte albumet kommer her førstesingelen “I’m so glad I spent this day with you”, en duett med Åleskjær-brødrenes trofaste kollega Elvira Nikolaisen.

Foruten Elvira er det også en rekke andre personer i “familien” som bidrar massivt på albumutgivelsen, slik som eks-Loch Ness Mouse-medlemmene Emil Nikolaisen (Serena Maneesh) og Håvard Krogedal (I Was A King, Serena Maneesh), Gary Olson (The Ladybug Transistor), Fred Strand (Lionheart Brothers, I Was A King, The Loch Ness Mouse). Platen er produsert av Ole Johannes Åleskjær.

Platens musikalske nedslagsfelt varierer fra Stones-aktig rock til Todd Rundgrensk 70-talls pop-soul, men kjernen i Jørn Åleskjærs musikk er nok for alltid, som her i første singel, den nedtonede Dennis Wilson-aktige, såre poplåten, denne gang i ekstra sterkt konsentrat sammen med Elvira Nikolaisens stemme.


Jørn Åleskjær & Elvira Nikolaisen: I'm so glad I spent this day with you by The Loch Ness Mouse