Skral forsterker i dag en allerede sterk lineup med tre nye navn til plakaten, nemlig Silja Sol, Public Service Broadcasting og Rytmeklubben:


SILJA SOL

Silja Sol fra Bergen tar med seg gitaren til det solfylte Sørlandet denne sommeren. Og nydelig skal det bli. Som en av fjorårets Urørt-finalister er Sol litt av et unikum, født og oppvokst på toppen av sin fars flygel. Det formelig renner musikk ut av henne, og tekstene hennes er like direkte som de er treffsikre. I fjor slapp hun debutalbumet, På hjertet, og fikk strålende anmeldelser i retur – hun toppet blant annet Dagens Næringslivs liste over årets beste plater, mens låten “Stemning” ble kåret til årets låt i Bergensavisen. Silja Sol har tidligere vært medlem av bandet til (også Skral-klare) Aurora Aksnes og var nylig på turné som oppvarmer for Sondre Lerche. Mye godt musikalsk drikkevann i Bergen om dagen med andre ord. Vi er glade for at Silja tar med seg sol, gitar og band til Groos.


PUBLIC SERVICE BROADCASTING

Har du sansen for musikk med mye egenart er Public Service Broadcasting navnet du bør tatovere på innsiden av hånden. To herremenn fra London ved navn J. Willgoose, Esq. og Wrigglesworth som seg i mellom trakterer alt fra banjo, samplinger, trommer, piano og elektroniske instrumenter av ymse varianter. Siden ingen av dem liker å synge henter de like så godt stemmer fra gamle informasjonsfilmer, arkivopptak og propagandamateriell. Alt for å både informere/undervise/underholde seg selv og lytterene. Høres det gørr ut? Glem det! PSB er intet mindre en et fantastisk band å oppleve på en tettpakket klubb med øynene halvt igjen. I februar slapp de sitt andre album, The Race for Space, og durte inn på 11.plass i hjemlandet. Skiva er full av interessante innfall og overraskelser – en slags tur ut i rommet med en skranglete rakett. Og det kan jo anbefales en gang i ny og ne.


RYTMEKLUBBEN

Bak navnet Rytmeklubben skjuler det seg et beatmusikk-kollektiv bestående av fire fyrer med hovedkvarter i Trondheim. Eller en gjeng nerdete gutter som lager mye musikk på gutterommet, som de gjerne omtaler seg selv. De er selvsagt mye mer enn det. Rytmeklubben spiller stadig større og mer profilerte klubber og festivaler i både inn- og utland. Publikum går bananas over alt. Good Dish, Angora, DJ Karaoke og Hi Tom (som de kaller seg) har allerede hatt singelen “Seen” listet på NRK P3 og gjort en rekke utmerkede remikser og edits av alt fra Kaja Gunnufsen til Craig David. Ingen idé synes for liten eller rar for Rytmeklubben, det er bare å sjekke ut bandets superpopulære klubbkveld i Trønder Town. Heldigvis tar de med stemninga sørover og vi forventer mange hender i været når firerbanden inntar KlubbSkral med egenproduserte rytmer.

Skral går av stabelen i Grimstad 14. og 15. juli

Sjekk ut Skral på nett.