Ni Liv er Silja Sols tredje full-lengder, men det minner ikke om noe hun har gjort før. Bergens-artisten hadde sin debut med albumet På Hjertet i 2014, det var der låta Stemning dukket opp og kan sees på som gjennombruddet for Sol.

“E Det Noko Stemning her?” lurte hun på da, sammen med et piano og ikke noe særlig mer enn det. På Ni Liv er stemningen helt annerledes. Hun og produsent Fredrik Vogsborg har tydeligvis lagt sin elsk på elektroniske beats og har skapt et kraftigere lydbilde enn det vi har hørt før fra artisten.Den særegne stemmen er som alltid gjenkjennelig, men i en helt annen innpakking. Første spor på det åtte låter lange albumet er Ta Fyr. Det blir ikke feil å sammenligne tekstene og lydbildet med bandet Bendik. Singelen Ni Liv følger hakk i hæl. Alt på plata går under kategorien dansbart, samtidig som tekstene får enn til å reflektere over livet, hverdagen og kjærligheten.

Silja Sol synger om de minste og største problemene man har her i livet. Låt nummer fire Semmenemme er for meg en perle av tekstmessige gullkorn, men er også fortsatt ekstremt dansbar. “blodsprengte øyne og kullsorte løgner” er et eksempel på teften.

Det er mange sterke låter på dette albumet og hun kler den nye sounden. Silja Sol har i løpet av tre album gått fra visesang til elektro – pop. Det store steget viser jo at dama har guts til å prøve noe helt nytt, noe som skal applauderes.