Pstereo er fortsatt i full gang med slipp til årets festival, og i dag var det to navn av den litt tyngre sorten som ble bekreftet til Trondheimsfestivalen, nemlig Baroness og The Sword. Festivalen skriver:

- Vi er veldig fornøyde med å kunne annonsere at kritikkeryndlingene Baroness og The Sword kommer til årets festival! Både Baroness og The Sword kommer til å være hyperaktuelle med nye album i perioden rundt Pstereo. Dette er to av metalens store fanebærere i øyeblikket, begge er skamrost av pressen og de er gjennstand for en stadig voksende fanskare. Sammen med tidligere annonserte Opeth (SE), Spidergawd, Wand og Døden utgjør dette en knallsterk «rockepakke» som vi tror mange vil sette pris på.


Baroness (US)

Baroness kombinerer metallsjangerens pondus og aggresjon med rockens gitardrift og lekenhet, og resultatet er en kruttønne av fuzzriff, progressiv sludge og volum skrudd opp til 11.

Georgia-kvartetten har med albumene «Red Album» (2007), «Blue Record» (2009) og sisteskiva «Yellow & Green» (2012) snart pløyd seg gjennom hele regnbuen, og det ryktes at bandet har vært godt i gang med skrivinga av sitt fjerde album i en stund allerede. Dersom de traver videre i samme retning som på de tidligere albumene, snakker vi fuzz i lange baner, perfeksjonerte solopartier, dundrende bass, eksplosive trommer og energisk brølevokal.

Vokalist og gitarsit John Dyer Baizley er velrennomert for sin delikate, dog morbide art nouveau-albumkunst, som ei heller uteblir på Baroness' utgivelser. Han har stått for utsmykkingen av platecover til artister som Kvelertak, Kylesa, Torche, Skeletonwitch og Darkes Hour, men på Pstereo er det Baroness som får full oppmerksomhet.

Samtlige av bandets fullengdere har en score på nærmere 90 av 100 på nettstedet Metacritic, som sammenfatter alle publiserte plateanmeldelser og tar gjennomsnittet av bedømmelsene til presse over hele verden. Sisteskiva «Yellow & Green» gikk følgelig rett inn på Pitchforks liste over «Best New Music». Anmelderen kunne si så mye at «these songs stick together well without a framework. Tracks play off each other, make echoes, and then go on. Each disc stands on its own as a powerful document; together, they genuinely earn the word «epic."»

Og det er episk det kommer til å bli når vi får besøk av Savannah-bandet på Marinen i sommer!
The Sword (US)

Metalheltene i The Sword slipper nytt album i sommer, og starter like godt europaturneen sin på Pstereo i Trondheim. Stor stas! Bandet fra Austin, Texas er et heavy metal-band med stor H, og vet å rendyrke sjangerens tradisjoner. Tematikk som spinner rundt fantasy og science fiction kombineres med doom a la Black Sabbath, influens av seinere band som Sleep og hele retrorock-sulamitten imellom.

Bandets første album «Age of Winters» ble beskrevet som «one fine, headbang-inducing beast of a debut record» av webzinen PopMatters, som ga albumet 7/10 på skalaen. Siden den gang har det gått slag i slag med platene «Gods of the Earth» (2008), «Warp Riders» (2010) og «Apocryphon» (2012), samt EPene «Freya», «The Sword/Witchcraft». Bandets siste album klatret helt opp til 17. plass på Billboard 200-lista.

The Sword legger ikke skjul på at det er klassiske metalveteraner som har påvirket lydbildet mest. Blant innflytelse fra band som Slayer, Metallica, Melvins, Pantera og ZZ Top har bandet evnet å stuke ut en egenart i en sjanger det er vanskelig å fornye, samtidig som forgjengernes metalhåndtverk er respektert. Kudos!

I november i fjor hintet bandet om en femte fullengder, og i mars i år startet de innspillingen. Albumet forventes medio August, og med Pstereo-billett i hånden får du første mulighet til å høre det nye låt-materialet presentert live. Hvor fett er ikke det?Pstereo går av stabelen på Marinen i Trondheim 21. og 22. august.