Egil Olsen har i årevis turnért alene med en liten kassegitar med utallige gjester og medmusikanter. Nå turnérer han med en splitter ny liten powertrio med Gunnar Sæter på trommer og Jørn Erik Ahlsen på gitar og bass.

- “Skal kanskje vere litt forsiktig med å si at vi er et rockeband. Har egentlig bare fått meg trommis. Men for all del, vi rocker, men vi spiller også veldig fint. 99% av musikken jeg har gitt ut er temmelig nede, men vi sniker inn noen smakebiter fra platen jeg jobber med og har laget noen tøffe versjoner av eldre låter. Det viste seg på øving at mange av låtene mine egentlig er rockelåter.”

Konsertene på denne turneen åpner med setningen “it’s easier to get up in the morning now” fra den nye uutgitte låten better man. Egil Olsen er tydelig hakket mer oppløftende enn på fjorårets mørke og triste album ooo what happened, noe han også viser med sin nye singel, den lidenskapelige rockelåten you and i forever.Egil Olsen lover flere nye låter fra det kommende albumet på konsertene denne turneen, men at klassikere fra katalogen som singer/songwriter og you and i (and the dog) garantert blir å høre. Bandet har også snekret sammen noen nye rocka versjoner av blant annet do it yourself og same old fool. Bandet frister også publikum med at de kommer til å covre Kiss-evergreenen Beth.

- “Jeg var stor kissfan i barndommen og Peter Criss var favoritten. Jeg brukte å høre på Beth og drømme om å spille i rockeband. Det føltes som en logisk anledning å covre den. Me and the boys will be playing all night.”

- “Og som om dette ikke blir gøy og crazy nok, har vi med den alternative standupkomikeren Amir Amadeus på support."

Egil Olsen spiller på Parkteateret onsdag 9. november. (Altså i morgen).