Den første utgaven av by:Larm Black var en stor suksess og tiltrakk seg massevis av publikummere som fikk servert storartede konserter fra Blood Command, Taake, Fight The Fight og The Dogs, for å nevne noen. To dager, to konsertscener og 18 konserter startet noe som ser ut til å bli en permanent del av festivalen. I 2018 utvides by:Larm Black til tre dager, to konsertscener og 27 konserter.

«Vi er veldig fornøyde med å legge til en dag, samt ni ekstra konserter til årets festival,» kommenterer Gjerde. «Å fylle konsertscenene med nesten 1000 mennesker gjennom festivalen er ingen liten oppgave, men ut ifra fjorårets respons, er det åpenbart fortsatt en voksende interesse for denne type musikk.»

«Vi fikk fantastiske tilbakemeldinger på fjoråret sier Jarle Kvåle som til daglig er bookingsjef for Norges største rock og metal festival, Tons of Rock. Vi har hatt stor pågang fra bransje og band som ønsker å delta på by:Larm Black, og svært mange internasjonale aktører setter stor pris på å møte norsk bransje her. Interessen rundt gitarbasert rock og metal er absolutt i vekst igjen, og det er veldig hyggelig at by:Larm fokuserer sterkt på dette» sier Kvåle.

Når den årlige by:Larm-festivalen starter i mars vil disse mørke sjangrene - slik som i fjor, ta over Vulkan Arena og Pokalen. Du kan forvente spennende foredrag fra både norske så godt som internasjonale personligheter innenfor musikkbransjen på dagtid, og 27 av de mest spennende nordiske bandene for tiden på kveldstid. Det blir også et stort oppbud av norsk og internasjonale rock- og metalbransje som allerede har bekreftet sin ankomst.

Demobandene som spiller på Pokalen under by:Larm Black er allerede bekreftet, men nå slipper vi de fire første bandene til hovedscenen, Vulkan Arena.

En av Islands største eksportartikler de siste årene Sólstafir kommer. Med sitt kompromissløse og særegne utrykk leverer de stemningsfulle rockelåter som det oser Island av. Bandet gjorde en fantastisk forhåndsutsolgt konsert på Parkteateret i desember, og kommer nå tilbake som et av hovedbandene til by:Larm Black.Gaahls Wyrd er det relativt ferske prosjektet til en av Norges mest omtale musikere Gaahl. Gaahl er kjent som tidligere frontmann i bandene Gorgoroth og God Seed og grunnlegger av legendariske Trelldom. Nå har han samlet alt i sitt eget nye prosjekt der han fremfører låter fra hele sin karriere.

Som rocker skal du ha levd under en stein om du ikke har fått med deg navnet Lüt det siste året. De gjorde seg for alvor markert på under Urørt-finalen under by:Larm i fjor, og ga ut en rekke suksessfulle singler som fikk massiv spillelisting gjennom våren 2017. Gjennom debutalbumet som kom høsten 2017 gjorde de det klart at rocke-Norge hadde en ny seriøs spiller på banen. Bandet ble nominert til P3 Gull for «Årets Live», og nå også til Spellemannsprisen som «Årets Nykommer». I liket med Lüt, er Atena et band av den nye generasjonen. De har tross sin unge alder rukket å slippe tre album, og deres siste fullengder Possesed ble særdeles godt mottatt av såvel fans som kritikere.Atena leverer et massivt grooveorientert lydbilde, og med sin unike bruk av klassiske samples låter dette ulikt noe annet band i metal i dag!

Bekreftede artister:

Solstafir
Gaahls Wyrd
Lüt
Atena
Barren Womb
Bokassa
Despereaux
JABBA
Kvesta
Psykopath