Ingen ringere enn selveste Kendrick Lamar inntar Oslo Sommertid lørdag 27. juni! Den amerikanske rapperen og låtskriveren har vunnet hele 13 Grammys, seks Billboard Music Awards og den prestisjetunge Pulitzer Prize for albumet DAMN. Dette blir hans fjerde, men største konsert i Norge noensinne.

Kendrick Lamar er utvilsomt den mest anerkjente rapartisten i sin generasjon. Han er en av de sjeldne som har oppnådd kritisk og kommersiel suksess, samtidig som han har hanket inn respekt og støtte fra de som har inspirert ham.

Sist han gjestet Norge var på et utsolgt Telenor Arena i mars 2018. Flere tusen publikummere fikk med seg konserten, og anmelderne var i ekstase. Dagbladet konstaterte at det var «Heftig fra første øyeblikk», mens NRK P3 skrev; «Damn, Kendrick! Selvfølgelig leverte han akkurat som forventet i Telenor Arena.»

Etter flere år med hard jobbing, nådde Lamar listene i 2010 med albumet Overly Dedicated. Under en konsert i 2011 utropte Dr. Dre, Snoop Dogg og rapperen The Game ham som “The New King of the West Coast”.

Med blant annet albumene good kid, m.a.a.d city fra 2012, det Grammy-vinnende To Pimp a Butterfly fra 2015 og det Grammy- og Pulitzerprisvinnende DAMN. fra 2017, har Kendrick bevist at han er en av de største. Dette var første gang Pulitzer-prisjuryen godkjente musikk utenom sjangrene klassisk og jazz, og de omtalte DAMN. som: "a virtuosic song collection unified by its vernacular authenticity and rhythmic dynamism that offers affecting vignettes capturing the complexity of modern African-American life."Lamar har samarbeidet med et kollektiv av produsenter, instrumentalister, sangere og rappere, som blant annet Dr. Dre, MC Eiht, Sounwave, Rihanna, SZA og James Blake. Han er signert på det uavhengige plateselskapet TDE (Top Dawg Entertainment) og har selv vært med å løfte selskapet til det det er nå.

Black Panther: The Album, ble gitt ut i 2018 og er soundtracket til filmen Black Panther. Lamar kuraterte og var med å produsere albumet, som også er kilden til tre av hans topp ti-hits. Med låten «King’s Dead» vant Kendrick sin trettende Grammy Award. Filmen i seg selv stakk av med en Academy Award for Best Picture.

«Dette er definisjonen på selve drømmebookingen. Artisten som fylte Telenor Arena til randen og høstet femmere fra media, er en drøm å få som headliner til lørdagen på Voldsløkka. Det er nå duket for en magisk helg i Oslo i slutten av juni!» - Peer Osmundsvaag, ansvarlig arrangør Oslo Sommertid.

Oslo Sommertid fredag 26. juni: Taylor Swift // Veronica Maggio – flere artister kommer

Oslo Sommertid lørdag 27. juni: Kendrick Lamar – flere artister kommer

Billetter i salg via ticketmaster.no torsdag 19. desember kl. 10.00

oslosommertid.no