Foto: Nikolai Grasaasen

Den energiske gitarhelten Amund og Lucky Lips endte opp med å bli en musikalsk kraftpakke i skjæringspunktet mellom Amerikana, blues og rock. Etter utallige konserter i 2021 er det endelig klart for oppfølgeralbumet «Wolves», som slippes på Maarud-brødrenes Snaxville Recordings 25. februar 2022. Vinylrelease er satt til april.

LES OGSÅ: Amund Maarud og Lucky Lips på Parkteateret En heftig musikalsk reise

Andre singel heter «Who's Gonna Catch You» og er signert Amund:

— Ideen til låta kom til meg på et hotellrom i Kambodsja. Låta er inspirert av en tur med elvebåt i Siem Reap. Det var et møte med mennesker i en vanskelig livssituasjon med liten eller ingen tilgang på reint vann. Det minte meg igjen på de enorme forskjellene vi så altfor lett godtar siden vi har det så godt på vår halvkule. Låta endte opp som ei historie om en fiktiv karakter som lever på utsida av loven fordi han ikke har noen annen mulighet til å overleve. Tittelen peker på et system som er så skakkjørt og korrupt og kampen for å overleve er daglig og valgmulighetene er få eller ingen.Denne gangen har de rigget opp hele bandet i det gamle fjøset under studio på gården og hele plata er spilt inn live. De har klart å fange energien som oppstår mellom musikere som trives best med blikkontakt og samspill.

Topp 5 med Malin Pettersen

Låtene er signert både Amund alene og i samkomponering med Malin Pettersen og Kim E. Bergseth. Det låter enda mer dynamisk og albumet er kanskje tydeligere amerikansk i retningen denne gangen.

Albumet er mikset og mastret av engelske Steve Evans, som har en CV som inkluderer flere av Robert Plant sine utgivelser. Lydbildet har vokst seg bredt og tydelig med steelgitaren ligger som en snikende fargelegger gjennom hele plata.