Siden slippet av hennes solodebut for under et år siden har Malin Pettersen rukket å vinne Spellemannpris, spille på by:Larm, få sitt eget radioprogram på NRK P13, bli nominert til musikkprisen Ameripolitan Awards i USA og bli finalist i International Songwriting Competition. At hun også har rukket å spille inn ny musikk i denne hektiske perioden er imponerende.

Etter å ha frontet countrybandet Lucky Lips i en årrekke, tok Pettersen sine første solo-steg ut i verden, samtidig som bandet hennes ble booket til bransjefestivalen Americanafest i Nashville. Med en opptreden på ærverdige The Station Inn og påfølgende introduksjoner til – og sosialisering med – lokale musikere, kom Pettersen hjem med bagasjen full av inspirasjon og nye låter.Resultatet er en perlerad av vakre, nedstrippede låter, samlet på et minialbum som slippes til høsten. Her hører vi Malin i en helt ny setting; kun henne og gitaren. Første singel, er den vakre og vare ”Pause”. I følge Pettersen handler den om frykten for å glemme de fine tingene livet har gitt. Selv sier hun: ”Hvis jeg noen gang blir dement håper jeg at jeg glemmer fra et tidspunkt etter at alle de bra tingene kom inn i livet mitt. At jeg blir ‘stuck’ på et bra sted liksom.”

Vi ba Malin sette opp 5 låter som har inspirert det nye albumet:

1. Didn’t Sleep a Wink - Willie Nelson

- Jeg elsker hvordan Willie blander inn masse forskjellige genre i musikken sin. Og jazzens plass i hans musikk har jeg alltid vært svak for.

2. Hazel - Andrew Combs

- Da jeg hørte denne live skjønte jeg at jeg måtte skrive noen låter skreddersydd for å kun fremføres med gitar og vokal. Også elsker jeg at man blir dratt med inn i en historie man kan spinne videre på selv.

3. The Pearl - Emmylou Harris

- Emmylou er en av dem som kan bære en låt helt alene. Og selvom The Pearl ikke bare er vokal og gitar er vokalen hennes så sterk og fremtredende her at jeg har blitt inspirert av det i flere tiår.

4. Wildfire - Mandolin Orange

- Hørte dem live for første gang i september i fjor og ble helt satt ut. Det var helt utrolig bra. For en feeling.

5. Before The World Was Made - Brennen Leigh & Noel McKay

- Min favorittduo med helt fantastiske låter. Alle låtene fra den plata inspirerer meg på en eller annen måte i det aller meste jeg gjør.

Malin Pettersen på Facebook