I forbindelse med Amund Maarud & Lucky Lips' nyslupne album er det nå klart for slipp av musikkvideo til tittelåta, Wolves.

Musikkvideoen er laget og regissert av Nikolai Grasaasen og har scener fra blant annet Essostasjonen i Vormsund, Runnirinken og Lillerommen, som er steder i Nes kommune - hvor Amund har vokst opp og bor i dag. De fleste rollene besetter Maarud selv.

- Ja, jeg er både taxisjåfør og kjører litt ismaskin i den videoen her - og litt traktorkjøring har jeg også fått sneket inn, smiler Amund.

Dette er den sjette utvgivelsen Amund Maarud kommer med i kraft av sin solokarriere, og den andre med Lucky Lips som band.

- Vi er blitt en utvidet familie som har hatt stor glede av å lage den plata her og bare være sammen i den rare tida vi har levd i siste to årene”, sier Amund.

Amund Maarud og Lucky Lips på Parkteateret: En heftig musikalsk reise

Malin Pettersen, en av de virkelige spydspissene innenfor norsk amerikana de siste årene synger to låter og preger hele plata med sin fantastiske vokal. Amunds gitar snerrer og vrenger og sammensmeltningen av uttrykkene er komplett.

Foto: Nikolai Grasaasen

- Det triste er at det fortsetter å være en rar tid å leve i også når plata skal ut. Jeg tenker mye på krigen som utspiller seg og at det meste man foretar seg føles uviktig i den store sammenhengen”, legger han til.

Da koronapandemien kom, innså Amund Maarud noe nytt om seg selv: At han fantes som menneske selv om han ikke spilte fem dager i uken.

- I slutten av 2019 hadde jeg på to måneder spilt i Nashville, i Royal Albert Hall og på Nationaltheatret, forteller Amund.

- Jeg spilte i Nashville på en torsdag og Ålesund på en lørdag. Da var jeg helt utbrent. Jeg hadde ikke mer å gi.

Det ble uansett helt stopp da pandemien kom. Maarud beskriver det hele som «kjempetungt:

- Jeg har aldri gjort noe annet enn å spille. Spilt og spilt og spilt.

Den energiske gitarhelten Amund ga seg ikke, og endte sammen med Lucky Lips opp med å bli en musikalsk kraftpakke i skjæringspunktet mellom Amerikana, blues og rock. Etter forrige albums glitrende kritikker er de endelig klare med oppfølgeralbumet «Wolves», som nylig ble utgitt på Maarud- brødrenes Snaxville Recordings. Vinylrelease er satt til april.

- Jeg ville sette fokus på de som jobber når andre har fri, de som gjør mange av de jobbene vi ikke ser, ofte fordi de kanskje gjøres når vi sover. Det er de ekte heltene, forklarer Amund.

Albumet er mikset og mastret av engelske Steve Evans, som har en CV som inkluderer flere av Robert Plant sine utgivelser.

Forsidefoto: Nikolai Grasaasen
Foto galleri: Johannes Andersen