Foto: David Black

Etter en pause på ni år, røpes endelig detaljer om det kommende albumet fra det bejublede indiebandet Yeah Yeah Yeahs. "Cool It Down" slippes 30. september via Secretly Canadian / Playground. Førstesingelen "Spitting Off The Edge Of The World" med Perfume Genius er ute nå.

For å markere har bandet delt albumåpningen og den første singelen fra plata, den Dave Sitek-produserte "Spitting Off the Edge of the World". Den fortryllende og kraftfulle sangen viser frem samspillet mellom Karen O og Perfume Genius sin umiddelbart gjenkjennelige vokal. Tekstene reflekterer over tilstanden til verden, og behovet for ærlighet om skaden vi gjør på jorden. Karen forklarer, "Jeg ser de yngre generasjonene stirre nedover denne trusselen, og de står på kanten av et stup og konfronterer det som kommer med sinne og trass," sier hun. "Det er galvaniserende, og det er håp der."

Perfume Genius spiller også sammen med Karen i det visuelle til «Spitting», som en hevnende engel-limousinsjåfør til ørkenopprørsdronningen hennes. Videoen er regissert av mangeårige YYYs samarbeidspartner, Cody Critcheloe (aka Ssion), som designet kunstverket for "Fever To Tell" og også regisserte Perfume Genius sin fantastiske "Queen"-video.Om comebacket og den nye videoen sier Karen O følgende:

"Til alle som har ventet, våre kjære fans, takk, feberen vår for å fortelle har kommet tilbake, og skrivingen av disse sangene kom med sin rimelige del av frysninger, tårer og eufori når smerten løfter seg og sannheten avsløres. Trenger ikke fortelle deg hvor mye vi har gått gjennom de siste ni årene siden forrige plate, for du har også gått gjennom det, og vi elsker deg og vi ser deg, og vi håper du føler føles fra musikken vi har laget. Ingen viker unna følelsene, eller viker tilbake fra det som har gripet oss alle i disse dager, sier Karen O.

"Videoen er et drømmesamarbeid med en av våre favorittartister fra det 21. århundre Cody Critcheloe som laget kunstverket til vår første plate tilbake i 2003 og har laget visjonære musikkvideoer det siste tiåret. Tiden for å samarbeide igjen kom med Spitting, shooten i Kansas City var drømmeaktig, drømmene du har etter å ha spist noe veldig fett rett før sengetid; bisarre, poetiske og intense. Perfume Genius var utrolig elskverdig å rulle i den veldig kalde gjørmen som co-piloten min og stjele scene etter scene med sin surrealistiske sjarm. Vi stolte implisitt på Cody, han overgikk forventningene og ga oss novemberregn. YYYs ånd lever i beste velgående gjennom øynene til Cody Critcheloe."