Kritiker- og publikumsfavorittene i The War On Drugs står øverst på plakaten når festivalsommeren 2023 i Oslo starter 8. juni på Kontraskjæret. Byfestivalen Loaded erobret bokstavelig talt Akershus festning når de åpnet festivalsommeren 2022 med det som ble hyllet som et kvalitetsprogram.

Festivalen som raskt har etablert seg som en Oslo-favoritt skjer over to dager neste sommer, 8. og 9. juni 2023.

The War On Drugs har blitt beskrevet som noe av det beste rocken har å by på, og etter over 15 år har sekstetten fra Philadelphia, med bandleder Adam Granduciel i spissen, blitt både fansen og kritikernes favoritt.

Bandet slapp i fjor albumet «I Don’t Live Here Anymore»» til overveldende kritikker. Blant annet NRK trillet en 6-er på terningen:

«Sjølv for eit band med ein såpass hylla katalog, vil det ikkje vere kontroversielt å hevde at dette er deira mest gjennomførte album så langt. (...) det er ytst sjeldan eg høyrer eit album stå så støtt som ein totalpakke av slik skyhøg kvalitet.»

Konserten på Loaded i 2023 blir deres første festivalkonsert i Norge siden den sagnomsuste showet på Øya i 2014 (9 år siden!). I våres spilte favorittene hele tre utsolgte konserter på rad på Sentrum Scene, og forventningene er høye for bandet som er kjent for sine sterke liveopptredener.

«The War On Drugs var bokstavelig talt øverst på lista vår da vi begynte planleggingen av årets festival. Det blir mektig å se dette fantastiske livebandet spille i slike omgivelser, og vi gleder oss stort til å vise frem resten av programmet på denne festivalen som vi på rekordtid er blitt fryktelig glad i.» – Erica Leypoldt, festivalsjef

Billettsalget til Loaded 2023 starter fredag 11. november kl. 10:00 via Eventim.no / loadedoslo.no.