Foto: Knut NeerlandDe siste årene har ikke Hajk figurert som et band, men hver av medlemmene har likevel vært aktive både i musikkbransjen og andre deler av kulturlivet. Samtidig har bandets musikk skutt fart på egen hånd, og herjer i dag fritt i strømmetjenestene, reklamer, tv-serier og filmer.

LES OGSÅ: Sigrid fra Hajk solodebuterer

Nå er de tilbake og skal slippe mer musikk fremover. Første smakebit var singelen Not Your Last som kom ut i mars, og nå er Broken by a Kiss her. Låten kan beskrives som drømmepop og melankolsk indie, og vi finner lett en miks av svenske Amason, alltid tilstedeværende Frank Ocean og multi-instrumentalisten Ethan Gruska i lydbildet her.Hajk består i dag av gitarist Preben Sælid Andersen, som har slått seg opp som produsent og låtskriver de siste årene, trommeslager Johan Nord, som i dag er en anerkjent illustratør, og som også har laget artwork og logo til bandet samt vokalist Sigrid Aase og pianist Einar Næss Haugseth.

Bandets musikk har de siste årene vært å høre i skandinaviske produksjoner som Ninjababy, Made In Oslo, Udda Veckor og Lovleg samt amerikanske serier som Good Trouble og Forget Normal for å nevne noen.