Foto: Audun SelnesHajk slapp sin nye låt, Untouch, for kun en knapp uke siden. I tillegg var de nominert som Årets popband på Spellemannsprisen som var sist helg. Vi har fått tak i bandet, og blitt litt bedre kjent med dem.

Dere slapp akkurat en ny singel, hva kan dere fortelle om den?

- Dette er en låt som på mange måter står for seg selv, med tanke på produksjon og uttrykk. Samtidig er det en pekepinn på hvordan vi har lyst til å introdusere en ny vibb på låtene våre. Untouch handler om at det gjør så vondt og gå fra hverandre, at man skulle ønske man aldri møttes i utgangspunktet. På den andre siden finnes det likevel et lyspunkt!

Dere var nominert til Spellemann i kategorien popgruppe. Hva har det betydd for dere?

- Det betyr mye for oss å få denne anerkjennelsen allerede etter vår første plate - noe som gir oss masse driv inn i arbeidet med ny musikk. Vi synes også det var spesielt gøy å være nominert til «Årets Popgruppe», en kategori som rommer så mange bra norske artister vi ser opp til.


Hva er deres favorittlåt blant egne låter, og hvorfor?

- Åpningssporet på debutplata vår, Magazine betyr mye for oss. Den ble også lagd på en spesiell måte, der et mobilopptak av en tromme og vokal-improvisasjon plutselig ble til en hel låt. Det er ganske spennende med låter som bare blir til, uten at man klarer å sette fingeren på hvordan.


Hva er deres favorittlåt blant andres låter akkurat nå, og hvorfor?

- En av de nye låtene til Young Dreams, My Brain On Love, er en favoritt om dagen. Vi så de spille den på VillVillVest i høst, og har gleda oss til de skulle slippe den. Når den endelig havna på nettet som singel, kunne man høre alle de lekne detaljene: barokk-liknende akkorder, danseband-saksofon, vokal-prosessering, gitarmelodier osv.Hvilken musikk hører dere helst på selv?

- Vi hører veldig mye på helt ny norsk og utenlandsk musikk som har til felles at de tar konvensjonelle enkle låtkomponenter og blander de på en ukonvensjonell måte. Det er veldig inspirerende for oss. Susanne Sundfør, Billie Van, Young Dreams, Vulfpeck, Frank Ocean og Allvays for å nevne noen.


Fortell om deres beste konsertopplevelse, som artist.

- Rimelig kult å spille Vindfruen på Øya i fjor sommer, da været endelig ble fint etter alt regnet, det var masse folk og stryk og perk var med oss på scena! Det blir ikke siste gangen!


Fortell om deres beste konsertopplevelse, som publikum.

- Tame Impala på Sentrum Scene for et par år siden var noe for seg selv.


Hva er det beste med å drive med musikk?

- Når vi spiller eller skriver musikk sammen eller hver for oss forsvinner mye av hverdagens stress og det faktum at man ofte må sjekke telefonen for eksempel, blir ikke så viktig. Alle burde ha en sånn «sone» uansett hva de driver med!


Hvis dere kunne hatt kun tre ting på raideren, hva ville det vært?

- Levende lys, rødvin og potetgull!!


Hva er tidenes beste norske album, og hvorfor?

- Susanne Sundfør Ten Love Songs er helt fantastisk. Det er ikke så lett og hele tiden skulle ta kjærlighetstematikken til nye høyder når man skriver musikk, men denne plata er et bra eksempel på hvordan det kan gjøres!


Hva er den beste musikkvideoen dere har sett, og hva gjør den så bra?

As Long as We’re Together av The Lemon Twigs! Dette bandet har en fantastisk evne til å blande tull og alvor, noe som er ganske tydelig i denne videoen. Sjekk ut!Hva var det første albumet dere kjøpte selv?

- Da jeg (Preben) var 8 år kjøpte jeg Supertramp sin plate, Breakfest in America, og hørte på den non-stop. Haha. Det var meg og alle fedrene som digga dem.


Hva ville dere blir når dere ble stor, da dere var små?

- Marinbiolog, legodesigner, professor, modell og ballettdanser har blitt nevnt.


Hva var den forrige låten dere hadde på repeat?

- Bibio - Town & Country!


Hva kan vi forvente av dere framover?

- Vi jobber med vårt andre album, men vi kommer nok til å sysle med den en stund siden vi liker hele den prosessen så godt. Det kommer noen singler underveis da, vi lover! 12. April spiller vi i Kulturkirken Jacob i Oslo, og vi tror det blir en spesielt fin konsert!