Foto: Einar Næss Haugseth


Hun er kjent som vokalist og låtskriver i bandet Hajk, som etter slippet av debutalbumet i 2017 har blitt Spellemann-nominert, turnert i Japan og fått musikken sin med i NRK-serien Lovleg og filmen Ninjababy.

Nå går Sigrid Aase solo med Come Closer – et album hun har laget i samarbeid med musikerkollega Hanne Hukkelberg. Albumet beskrives som en samling sanger som har blitt til over lengre tid. Aase har i mange år skrevet og jobbet med eget materiale, så noen av låtene har godgjort seg i skuffen i flere år. Mens andre er av nyere dato.

- Dette er et album med personlig preg og en liten reise inn i min verden. Jeg har hatt en drøm om å gi ut et album lenge, men har kanskje vært litt redd for å hoppe ut i det ukjente, forteller Sigrid Aase til Musikknyheter.

- "Come Closer" ble til i samarbeid med Hanne Hukkelberg som har produsert, i tillegg til at hun hjalp meg med det tekstlige i starten av prosessen. Produksjonene baserer seg blant annet på demo-opptak eller samples fra meg, noen er bearbeidet eller manipulert, samt Hannes kreative arrangeringer og lydlandskap. Torjus Eggen spiller fretless bass på en av sangene og Håkon Aase spiller fiolin på en annen.Fikk jobbe med idolet

- Hvordan har det vært å samarbeide med musikerkollega Hanne Hukkelberg på dette prosjektet?

- Jeg er så glad og stolt over samarbeidet med Hanne Hukkelberg! Hun har vært og er et av mine idoler, så det var ekstra gøy at hun sa ja til å produsere. Jeg kunne ikke ønske meg en annen samarbeidspartner for dette prosjektet. Dessuten heier jeg på flere kvinnelige produsenter.

- Vi jobbet mye fra hvert vårt hjemmekontor, delvis pga. corona, men også fordi vi foretrakk det selv, legger hun til.

Det er nå fem år siden Hajk slo gjennom med sitt selvtitulerte debutalbum som fikk en Spellemann-nominasjon i klassen beste popgruppe. Allerede året før albumslippet hadde de turnert festival-Norge rundt, gitt ut flere singler som fikk god radiotid samt fått oppmerksomhet fra musikkpressen i utlandet. Solomaterialet til Sigrid blir beskrevet som mer lavmælt og neddempet enn musikken vi er vant til å høre fra Hajk.

- Hva vil du si er den største forskjellen mellom ditt solomateriale og musikken til Hajk?

- Vel, kanskje at jeg får bestemme alt. Det har dog sine svakheter, men også noen styrker.Mykje kjærleik

Tidligere i år spilte Sigrid Aase sin første solokonsert på Havstrøm på SALT i Oslo.

- Jeg var egentlig ganske nervøs, men det gikk bra. Mykje kjærleik! Glad for å være tilbake til normalen.

Lørdag 11. juni blir det releasekonsert på BLÅ i Oslo, og så står Trænafestivalen for tur måneden etter. Samtidig jobber hun også med nytt materiale sammen med resten av gjengen i Hajk, for første gang siden 2019. Deres forrige album Drama fikk 7/10 her på Musikknyheter.

- Vi jobber i studio om dagen! Det er veldig gøy. Trolig kommer det ny musikk snart.

Leith Ross

I vinter har Sigrid også vært delaktig på låten GUN sammen med Orions Belte og Chris Holm, og hun korer på det nye albumet til Odd Nordstoga som slippes til høsten.

- Det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske artister mener du man bør følge med på nå?

- Amalie Holt Kleive, Pelicat, Louien, Girl in red, Kefeider, No.4, Mall Girl, lilot og Thea Wang.

- Og hva med internasjonale skiver, noen favoritter akkurat nå?

- Jeg var nylig på konsert og oppdaget nydelige kanadiske Leith Ross! Sjekk ut hennes debutalbum, Motherwell.