Det har skjedd mye i livet til Charlotte de siste årene, og i livene til folk hun er glad i - på godt og vondt. Livet gjenspeiler seg nødvendigvis i musikken, og det kommer jo av noe så lite mystisk som at musikken ganske enkelt er en forlengelse av henne selv.

Det er overveiende sannsynlig at Charlotte Qvale griper tak i sin såkalte signaturpop igjen på et tidspunkt, men akkurat nå har Charlotte nok med å være Charlotte, enkelt og greit, uten staffasje. Derfor ble det naturlig nok en like nær og nedstrippa låtversjon og video som ble resultatet av samarbeidet med Jonas Alaska og David Wallumrød i Malabar Studio mandag denne uka.

– Det har skjedd noe med oss. Alle har fått så jævlig hastverk. Musikkbransjen også. Det ligner på historieløshet. Det pumpes på i alle markedsføringskanaler og på alle plattformer så til de grader at suksess nærmest kun måles i tall. Jeg er ingen ekspert på noe som helst egentlig, men innbiller meg at man i denne effektiviteten og harde jakten på rask suksess kanskje går glipp av evnen til å bygge en musikalsk historie over tid, kanskje et helt liv. Jeg sier ikke at vi ikke har dyrket frem helt rå talenter, eller at ungdommelighet er noe annet enn vakkert, men det hadde kanskje vært fint å kunne ha to tanker i hodet på samme tid. Derfor tenker jeg at jeg bare må gjøre min greie. Ta ansvar for troen på min egen musikk og behovet for å lage den, og være en litt voksen og stolt hest som av og til tar skylapper på. For musikken er mitt livsprosjekt. Jeg har god tid. Det er ikke sånn at når man nærmer seg førti, mistet man evnen og lysten til å skape. Tørker inn, liksom. Fordi man har kråketær rundt øynene og to unger hjemme og full skittentøykurv og dessverre litt Grandiosa i fryseren. Det er jo bare kødd. Historiene, og behovet for å fortelle dem, bygger seg opp år for år. Naturlig nok, sier Charlotte Qvale.


Videoen er skutt av Solveig Selj. Bak spakene i Malabar Studio satt Christer Knutsen.