Foto: Solveig Selj

«Ghost» er Charlottes fjerde single i samarbeid med produsentduoen TRXD. Den handler om ensomhet og et behov for å høre til; universelle erkjennelser som mange nok har ant konturene og litt til det siste året.

- 2020 var en blanding av å utfolde meg fritt som artist og å stange hodet i veggen. Jeg har sjelden hatt det så gøy på jobb, samtidig som jeg ikke kan huske å ha vært så lei meg som artist før. Endelig skulle vi spille live igjen, bookingagent Jenny Ulleland hadde planene klare, og så rakk vi bare én konsert før faenskapet kludret det til igjen. Jeg er glad for alt som har vært vanskelig gjennom årene, for det har vært såpass karakterbyggende at jeg fortsatt evner å tro på det jeg driver med. 2021 har jo ikke akkurat startet med oppturen vi alle lengtet etter, forteller Charlotte Qvale.

«Ghost» er altså Charlottes 8. singel på godt og vel to år. Gjennom disse årene har hun skrevet låter til prosjektet hun lenge har ønsket å iverksette, nemlig innspillingen av en EP. Fra mars barrikaderer hun seg i studio, og første singel fra dette prosjektet kan ventes sommeren 2021. Før den tid er det mulig det dukker opp en ganske fin duett med en av landets utvilsomt mest spennende, nye artister. Charlotte Qvale multitasker i kjent (og kjær) stil.Charlotte Qvale utga debutalbumet sitt «Fire Dance With Me» i 2014 til strålende kritikker. Tre av låtene fra albumet var spillelistet på NRK P3 i 52 sammenhengende uker, hun begeistret publikum og anmeldere med sine Bylarm-konserter - P3 rullet en femmer på terningen, VG utropte henne til et av våre største pophåp, hun figurerte på magasinforsider og spilte på riksdekkende fjernsyn, var fast rådgiver i Lørdagsrådet på P3 og i full gang med produksjon av ny musikk da livsomveltende hendelser tvang henne til å kaste inn håndkledet i det karrieren var på sitt mest lysende. Fra og med comebacket sommeren 2018 har hun imidlertid utgitt popsingler omtrent hver tredje måned, alle på eget plateselskap, og samtlige spillelistet på enten NRK P1, NRK P13 eller NRK P3.

Charlotte utgjør mer eller mindre sitt helt eget maskineri, og har på andre områder samarbeidet med størrelser som Terje Rypdal i gigantiske teateroppsetninger, hun har komponert musikk til teater og scene, og var også hyret inn som komponist til en ny, norsk TV-serie før det hele ble lagt midlertidig på is som så uendelig mye annet er nå. I løpet av sin lange solopause skrev hun også indiejulehiten «Vi feirer jul» med Marte Wulff, og utga året etter det upolerte, antiglossy julealbumet «Senk dine hvite vinger» med samme kollega.