Foto: Solveig Selj

Charlotte Qvale er tilbake med nydelige «Play On», skrevet i samarbeid med Sverre Breivik (Metteson), produsert av Vetle Junker og Morten Martens.

«Play On» er 3. singel fra Charlottes kommende soloalbum, en overskuddspreget musikalsk fest som demonstrerer Charlottes (og Sverres) drøye meloditeft og overlegne talent for låtmakeri. Med seg på laget har hun ingen ringere enn Margaret Berger som er med på å løfte låta til nye høyder.Charlotte Qvale har brukt det siste året på å forsøke å frigjøre seg fra musikalske regler, både egne og andres. Noen vil kalle det å vende tilbake til røttene, andre ville kanskje kalle det å finne nye veier. Charlotte selv kaller det å løfte blikket.

For et års tid siden reiste Charlotte til Bergen, midt i de verste koronarestriksjonene, med dobbelt munnbind og mild paranoia på Bergensbanen for å lage musikk med sin gamle venn Sverre Breivik (Metteson). I sin tid som blodfersk artist, spedde Charlotte på sin daglige innkomst gjennom en stilling som sangpedagog for en teatergruppe i Moss hvor Sverre var elev. Charlotte digget Sverres stil og åpenbare talent og i årene siden har de fulgt hverandre. Charlotte har lyttet til Sverres demoer og låtskisser, og en dag i fjor bestemte de seg for å finne på noe gøy.

Foto: Solveig SeljGrunnlaget til låta «Play On» ble til i studioet til Vetle Junker (Metteson, Aurora, Verdensrommet), og etter en lang innspillingsdag vandret Charlotte og Sverre hjem til sistnevntes krypinn for å innta en flaske god champagne og høre på litt favorittmusikk. Sverre satte blant annet på noen Margaret Berger-godbiter, men mer om dette senere.

Etter et par opphold i Bergen fortsatte Charlotte innspillingen av det kommende albumet sitt på hjemmebane sammen med produsent Morten Martens (Hanne Kolstø, Tom Hell, Hemmelig Sekt), og litt etter litt startet arbeidet med å samle tråder. Var «Play On» egentlig en duett? Jakten på en duettpartner startet, og selv om Charlotte liker å tenke at hun har blitt veldig frigjort det siste året, var hodet helt fullstendig låst til mannlige vokalister. En rekke navn figurerte på blokka, men ingenting falt helt i hakk. Det stemte rett og slett ikke.

Til hun en dag satt på bussen på vei hjem fra studio og scrollet på telefonen. Margaret Bergers navn dukket opp i en samtaletråd og noe klikket perfekt i hodet. Margaret! Så klart. En dame! Charlotte liker Margaret minst like godt som Sverre liker henne, og Margaret svarte ja uten betenkningstid. I løpet av en arbeidsdag var vokal lagt og pressebilder tatt, slik det gjerne kan være når gjennomeffektive matriarker organiserer opplegget. Resultatet «Play On» slippes 2. september.

Det nye albumet ventes i oktober/november 2022.