Adam Douglas og Christel Alsos har gjennom mange år gjort suksess på hver sin kant. Siden albumdebuten med Closing The Distance i 2007, har Alsos solgt til platinum, blitt spellemannsnominert flere ganger og fått strålende kritikker for sin deltagelse i Hver gang vi møtes.

Adam Douglas tok Norge med storm da han vant Stjernekamp i 2017. Etter TV-suksessen ga han ut det kritikerroste albumet The Beauty & The Brawn, og har turnert landet rundt. I 2021 vant han spellemann i kategorien blues.

Nå har Christel og Adam slått seg sammen på låten We're All The Way, som er en cover-versjon av amerikanske Don Williams sin 70-tallsklassiker. Mange har laget nye versjoner av denne låten tidligere, men nå er det altså superduoen Adam Douglas og Christel Alsos sin tur.

Låten ble gitt ut i mai, og nå har de to også laget en akustisk versjon som de slipper sammen med en tilhørende musikkvideo.


Vinnende kombo- Gratulerer med ny, flott låt! Kan dere fortelle om hvordan samarbeidet mellom dere kom i gang og hvordan samarbeidet har vært?

- Tusen takk for det altså! Denne låta her er den perfekte kombinasjonen av en enkel, men likevel tidløs og rørende tekst. Da kreves det en vokalist som kan levere budskapet på en helt passende og riktig måte der timing, frasering og detaljene er i hovedfokus. Det er ingen tvil om at Christel er en av landets aller beste på akkurat disse tingene! Jeg har lenge vært en stor fan av Christel altså. Da var det bare å spørre og håpe på positivt svar, sier Adam Douglas til Musikknyheter.

Christel Alsos var ikke vond å be da hun fikk forespørselen.

- Jeg har kjent til Adam helt siden han besøkte studioet jeg spilte inn min andre plate i rundt 2008/2009. Inn kom det en hyggelig amerikaner med hatt og et likandes vesen, som produsent Arvid Wam Solvang kjente. Jeg var ikke vanskelig å overtale da jeg fikk en telefon og en låt fra Adam i fjor, med forspørsel om å synge på denne låta som jeg har blitt skikkelig glad i.

De forteller at de har fått veldig god respons på låten.

- Har fått utelukkende veldig hyggelige tilbakemeldinger fra folk og det er jo alltid både med sommerfugler i magen og stolthet man presenterer ny musikk. Det er alltid så stas når andre også kan få noe ut av det man lager. Jeg er også selv veldig stolt over dette samarbeidet. Adam er utrolig dyktig, hardtarbeidende og en veldig ydmyk type. Også den stemmen da…! En særdeles vinnende kombo, vil jeg si!

- Kjempestas å endelig synge sammen med Christel! Og at det har blitt så god respons er bare helt nydelig.


Helt nytt perspektiv- Dette er en cover-versjon av Don Williams sin låt "We're All The Way". Hvilket forhold har dere til Don Williams, og hvorfor ville dere gjøre en cover av akkurat denne låten?

- Helt riktig det. Jeg har alltid vært en stor fan av Don Williams sine egne låter, men også hans villighet til å lage sine egne versjoner av andres låter. Det synes jeg er virkelig inspirerende. Det er en sunn utfordring å ha synes jeg. Det å være respektfull, men å likevel si noe nytt med din egen stemme og fremføring. En tidløs melodi og tekst kan være ny igjen liksom. Mr. Williams har en utrolig unik måte å si veldig mye med veldig lite hvis du skjønner. Det setter jeg enormt pris på. Med tanke på "We're All The Way", har jeg alltid liksom hørt den som en duett. Altså som en samtale mellom to mennesker som setter stor pris på hverandre og satser på framtiden sammen. Det er vakkert altså, sier Adam.

Christel Alsos synes ideen om å gjøre låten om til en duett var god.

- Jeg hadde nok hørt navnet før, men låta var helt ny for meg. At Adam hørte en duett i denne låta som i utgangspunktet ikke er skrevet som en duett, er veldig godt sett og gir teksten et helt nytt perspektiv og dybde.


Nytt album og turnéTil høsten skal de også ut på en liten turné sammen i forbindelse med at Adam i september slipper sitt fjerde studioalbum Dancing For the Moon. De utelukker ikke at de kommer til å gi ut mer musikk sammen.

- Aldri si aldri, svarer Christel.

- Jeg koser meg maks med Christel. Jeg blir veldig inspirert av å høre henne synge og ikke minst av å stå i samme rom som henne. Jeg får ny energi og lyst til å gjøre noe bra liksom med en gang. Da ble jeg ekstra glad da hun takket ja til å være med meg og bandet på en liten plateslipps konsertrunde nå i september. Det kommer til å bli episk, lover Adam.

- Jeg er veldig glad det er planer om turné, siden det å spille live alltid minner meg litt på hvorfor jeg driver med det jeg gjør. Hver gang jeg møter de som lytter der ute gjennom en slik felles opplevelse, så høyner det jo verdien til musikken så til de grader. Det blir også veldig spennende å dele scene med både Adam og Solveig Slettahjell, som jeg beundrer. Bare å glede seg, altså!, legger Christel til.

- Og hvilke plater hører dere mest på om dagen?

Adam: - Det varierer ganske mye fra dag til dag. Men i det siste har det vært mye fra Madison Cunningham og Son Little.

Christel: - Akkurat nå hører jeg mye på den siste til The National og fremdeles går det mye i Taylor Swift og Phoebe Bridgers, som forøvrig gjester den nye plata.

Forsidefoto: Jens Storaker