Få band kan å vinne hjertene til publikum slik som My Little Pony. Ikke bare er navnet koselig. Musikken er søt, bandmedlemmene karismatiske og instrumentene finurlige. Oslobandet kan få hvem som helst til å trekke på smilebåndet og sola til å skinne på den gråeste dag. Derfor hadde de kanskje fortjent å spille for et litt større publikum enn gjengen som hadde samlet seg i GSF Skatepark torsdag.

Det er et eller annet med My Little Pony som rett og slett appellerer. Låtene er så fine, tekstene så enkle, som om vokalist Ola Innset ser verden gjennom en fireårings øyne. Alt fra kjærlighet til døden blir redusert til små, trivielle problemer, og det som teller er å rett å slett ikke tenke for mye, og heller bare la seg føre med strømmen, ta ting som de kommer. Og selvfølgelig spille fine, små låter med miniatyrgitarer, iført et bredt smil.
My Little Pony har ikke bare mye å gi spillemessig, men de har også mye å fortelle. Et ydmykt indiepopband som ser verden litt mer skrått enn andre har en enorm underholdningsverdi, og publikum ble servert små anekdoter om alt fra Alexander Rybak, elendige lånegitarer og gitarist Simen Hernings skateboardferdigheter.

My Little Pony's eneste album, Think Too Much, er vel ansett blant både norsk og internasjonal musikkpresse, og mange smakebiter ble selvfølgelig servert derfra. Pony-klassikere som «Skipping Down the Street» og «A song for you (on your 40th birthday)» ble selvfølgelig mottatt med brask og bram, men de (i Øyafestivalens målestokk) få tilskuerne fikk også høre nye låter, blant annet den lovende hiten «The Sun Turns».

Nå gjenstår det bare å gi My Little Pony en litt større scene å spille på, og dessuten mange ganger flere tilhørere. Det er nemlig det de fortjener.

7/10

Bilde ikke tilgjengelig.