Det norske indiepop-bandet My Little Pony mottok prisen ”El Premio Pop-Eye” for årets internasjonale album under Festival de Pop Art i den spanske byen Cáceres denne helgen.

– De er selvfølgelig utrolig hyggelig og bli satt pris på, og å motta prisen under gallaen i et stort teater var en helt absurd opplevelse. Vi har spilt mye i Spania, og trives veldig godt her, sier vokalist og låtskriver Ola Innset.

Bandet som har base i Oslo er for tiden på en europaturné hvor både Tyskland, Sveits, Italia, Frankrike, Belgia, Sverige og Portugal blir besøkt i tillegg til Spania, hvor bandet har spilt fem konserter den siste uken.

Innset og resten av bandet mottok prisen for debutalbumet ”Think Too Much” som ble gitt ut i Norge i oktober i fjor. Albumet har senere blitt gitt ut i Japan og på Filippinene og er distribuert over mer eller mindre hele verden.

Prisen ble delt ut for femte gang, og er opprettet for å hylle uavhengig populærkultur. Band fra fire forskjellige kontinenter spilte under utdelingen i Cáceres’ Gran Teatro.

­– Dette er et tydelig bevis på at den noe utradisjonelle internasjonale satsingen vi har lagt opp til med aktiv bruk av sosiale medier har gitt utslag i at bandet har nådd et helt nytt publikum langt utenfor landegrensene, sier Simen Herning, etikettbestyrer i bandets norske plateselskap Spoon Train Audio.

– Bandet har jobbet hardt og laget en flott plate, så dette er fullt fortjent, sier han.

My Little Ponys andre fullengder kommer ut i løpet av 2010.