pictureVis publikum at du klarer å spille både med venstre og høyre hånd, og at du klarer å spille trioler. Det var ikke det som overbeviste oss om at Torstein Lofthus er en genialt god trommis.

Shining slapp nylig ut sin femte studioplate Blackjazz. Jazzmetal-verdenen er utfordrende, støyete og mørk, men den henger så godt sammen at det låter som et deilig eventyr. Vokalist, saksofonist og fløytist Jørgen Munkeby (tidligere medlem i Jaga Jazzist) er stålsikker, og på låta Helter Skelter får han brilijere på saksofon. Saksofonen og synthen fungerer så utrolig bra sammen. Det låter fengende og forstyrrende på en gang.

Utfordringen med Shining er å være konsentrert gjennom hele konserten. Dersom man faller ut av eventyret, er det fort gjort å bli uengasjert. Men musikerne klarer fort å fange din interesse igjen; enten om det er Jørgen Munkeby som bytter til fløyte, den svært engasjerte gitaristen eller om det er de kjappe taktskiftene som vekker deg.


picture

Låta Exit Sun fungerte godt under gårdsdagens konsert. Fisheye fra den siste plata er kanskje en av anmelders favoritter. Romsdalens mektige natur bidro til at konserten også ble en flott naturopplevelse. Shining leverte en helhetlig og godt gjennomført konsert, og Romsdalsalpene sørget for fantastiske omgivelser.

Gled deg til Shining på Øya!Foto: Einar Aagaard Tryti