Spellemann-nominasjonene ble offentliggjort tidligere i dag, og Shining er ett av fire band nominert i klassen Metal. Bandet slapp tidligere i år sitt sjette studioalbum, One One One, oppfølgeren til 2010s Blackjazz. Vokalist Jørgen Munkeby slo av en prat med musikknyheter, og fortalte at det selv etter 5 tidligere nominasjoner fortsatt føles bra å bli nominert til Spellemannprisen:

- Det er hyggelig! Det er litt mindre høy puls nå enn første gangen, men det pleier å ta seg opp. Nå er det sånn at jeg tenker at det var hyggelig, og at om man vinner eller ikke er ett fett - men når det nærmer seg og man sitter der, så pleier jeg alltid å bli gira på å få prisen. DA klarer jeg ikke helt å ikke bry meg! Da har man noe å tape. Litt barnslig kanskje, gliser han.

picture

Ved siden av Shining er de nominerte i årets Metal-klasse: Kvelertak, Obliteration og Satyricon. Munkeby mener det er en meget sterk klasse, men mener at det er umulig å si hvem som vil stikke av med prisen:

- Mange av de nominerte er veldig etablerte. En ganske kul gruppe. Jeg har blitt overraska både i vår klasse og i andre klasser så jeg gidder ikke engang å spekulerer i det, ler han. - Jo sterkere de andre bandene er, jo mindre sjanse er det for oss.

Shining er et band som i likhet med blant annet Kvelertak og Satyricon blander sjangre i musikken sin, noe som har vært tydelig med tanke på de forskjellige kategoriene de har blitt plassert i gjennom årene:

- Vi startet som et jazz-band. Og vi har vært nominert i Jazz, i Åpen Klasse, og i Metal, Vi har aldri vært i Rock eller Pop som kanskje er de største kategoriene, men jeg vil heller være i en klasse som blir oppfattet som sterk og viktig enn i en klasse med ting som ikke blir oppfattet som så kjent og viktig. Vi har vært i mange sånne klasser før.

- Metallkategorien er interessant, for vi er ikke noe metallband, og sånn som Kvelertak trodde jeg skulle være i rockekategorien. Obliteration er old school metall, mens Satyricon har en låt med Sivert Høyem nå, så de driver også og esperimenterer. Vi er ikke ren metall, og vi er heller ikke et rent jazzband, men metallsjangeren har eksistert så lenge at det er naturlig at den blir variert og stor.

Guttene har nettopp kommet hjem til Norge etter å ha turnert i lang tid, og i 2014 skal de på enda en runde, i både USA og Europa, og ny musikk er også etterhvert på vei: - Vi har mye konkrete planer, men lite jeg kan si, smiler han kryptisk, og legger til: - Det skjer ting!

picture

Se alle de nominerte her