Perfect Sounds Forever var en vellykket konsertserie på Bergen Kjøtt forrige måned. Nå var tiden kommet for den offisielle etterfesten og svenske Säkert var kveldens liveinnslag på scenen Tivoli på Kvarteret. Egentlig skulle også denne konserten vært avholdt på Bergens nye konsertscene, Bergen Kjøtt, men måtte flyttes til Kvarteret i forrige uke.

Det er et velfyllt lokale som tar imot Annika Norlins Säkert! og hennes fem medmusikanter. Annika selv gestikulerer bra på scenen og lydbildet fyller lokalet bra med et profesjonelle backingband. Annika har god kontakt med publikum og serverer små anekdoter om sine tekster, Edvard Munch og Bergen mellom låtene. Hennes vokal er ikke den sterkeste i livesammenheng, men hun er et underholdende syn der hun leker seg med diverse instrumenter, tamburiner og kubjeller underveis.

picture

Selv om hun er aktuell med det engelskspråklige albumet Säkert! på engelska er det stort sett låter fra hennes to svenskspråklige album som blir spillt for bergenspublikummet denne fredags aften. Det tralter fint avgårde, men hun har dessverre ikke nok fengende låter til å holde ut en hel konsert. Det er absolutt ikke dårlig, men heller litt likegyldig bakgrunnsmusikk til tross for god energi på scenen.

Det er først på Dansa, Fastän og Vi kommer att dö samtidigt at det ikke bare er høflig applaus fra salen, men også tendenser til dansing og virkelig god stemning på Kvarteret. Avslutningen på konserten trekker dermed voldsomt opp i det som fort kunne blitt en småkjedelig affære og Säkert! får trampeklapp og gjør sine ekstranummer med god energi.
Foto: Tord Litleskare

Säkert! på MySpace