På en dag hvor det offentliggjøres at ekteskapet mellom Thurson Moore og Kim Gordon i Sonic Youth er over, er det godt å se at et annet ektepar i den alternative rockens verden holder stand. Dan Boeckner, mest kjent fra Wolf Parade, og hans kone Alexei Perry har spilt flere ganger i Bergen tidligere og leverte en knallkonsert under Bergenfest i 2009 på Garage.

Nå er duoen ute på veien igjen, denne gang med årsferske Sound Kapital, med et noe frekt coverbilde. Det var hovedsaklig dette materialet som ble presentert på denne siste kvelden under Perfect Sounds Forever i Bergen.

picture

Det er energisk og medrivende electrorock som presenteres på scenen i det gamle slakteriet. Dan Boeckner veksler mellom gitarer og synth, mens Alexei Perry styrer trommemaskiner og diverse synther. Det låter tight og begge to skryter uhemmet av byen, arrangørene og det faktum at de spiller i et gammelt slakteri. Dan er også ute blant publikum og synger flere ganger.

Etter en drøy time er energiutblåsingen over. Ekteparet har en kul greie, men det føles til tider litt anmasende. Sånn sett er en drøy time akkurat passe i selskap med den Montrealbaserte indieduoen. I små doser funker derimot Handsome Furs utmerket og stemningen på gulvet foran scenen tilsier at publikum hadde en bra aften. Personlig skulle jeg gjerne ønsket meg noen flere låter fra 2009-skiven Face Controll, men det er absolutt flere gullkorn å spore i det nyere materialet til Handsome Furs.
Foto: Tord Litleskare