Miles Kane slapp i 2011 sitt første album, Colour of The Trap, og selvom han har drevet på med musikk i mange år allerede, så er han en relativt ukjent artist for mange. Han har turnert med Arctic Monkeys, og startet i den perioden bandet, The Last Shadow Puppets sammen med Arctic- vokalisten Alex Turner. Det var i 2009 at han startet som soloartist, og han ga i 2010 ut sin første singel Inhaler. Forrige torsdag opptrådde han på White Stage under årets Hultsfred- festival.

picture

Det er noe helt unikt med Miles Kane. Han har en fremtoning og musikalsk stil som kunne glidd rett inn i 60- talls Storbritannina. På scena står han med skinnskjegg og flat hårklipp noe alá tidlig Beatles, trang svart skinnjakke, og røde bukser. Første låt han smeller i gang med er Rearrange, og den jomende allsangen inne på White Stage viser tydelig at dette er en av Kanes største hits.

picture Miles Kane og bandet fortsetter så med den nyeste singelen First of My Kind fra EPen med samme navn. Etter låta My Fantasy, som også er blandt de mest kjente, så faller stemningen i salen litt. Dette ser derimot ikke ut til å påvirke Kane som storkoser seg på scena. Sommerfølelsen sniker seg inn på publikum i det de spiller god- låta Quicksand, og stemningen topper seg under de to mest kjente låtene Come Closer og Inhaler.

Kane leverer en herlig konsertopplevelse, som er tekninsk god, samtidig som han med sin litt arrogante, britiske sjarm er god på å få med publikum. Desverre blir allikevel stemningen i salen litt slapp underveis, og bandet mister en del oppmerksomhet. Dette gjør det tydelig at Kane fortsatt er en nykommer, som ikke så veldig mange kjenner til enda. Allikevel er det ingen tvil om at han har et stort potensiale til å ikke bare slå igjennom på ordentlig, men også til å bli britrockens nye konge.Foto: Nikolai Kongelf

Miles Kane på nett

Hultsfred- festivalen på nett