"Det skal ikke stå på stemninga i dette landet her" låt det fra en av Katzenjammerne på White Stage under årets Hultsfred- festival etter at de hadde dundra gjennom de første låtene sine. Sant var det, men det skulle søren i meg ikke stå på stemninga fra norske Katzenjammer heller. De fire Oslo- jentene Anne- Marit, Turid, Solveig og Marianne gnistret på scena, og leverte det som sikkert var en av Hultsfreds beste konserter.

picture

De fire er multi- talenter uten like, og spratt rundt på scena og byttet instrumenter hele tiden. Den ene sang, mens den andre spilte kontrabass, også plutselig var det trommisen som spilte trekkspill, mens vokalisten satt ved pianoet. I tillegg så var de innom både ukulele, munnspill og xylofon. Og om ikke det var nok, så hadde de i tillegg sjarm og energi, og ga av seg selv under hele opptredenen. Det var en fryd å oppleve, og man kunne merke at publikum var sterkt imponerte.

Det var nok ikke så veldig mange som hadde hørt så mye om Katzenjammer fra før av, men man merket at allsang- gleden var stor uansett. En av de første låtene var Rock, Paper, Scissors fra deres nyeste album A Kiss Before You Go, og det er tydelig at det å spille live er det som passer best for jentene. Den deilige blandingen deres av Blues, Folk og Punk låt utrolig bra inne på White Stage, og stemningen var spesielt god da de spilte låter som Hey, Ho On The Devils Back, og A Bar In Amsterdam. Allikevel er det nok ingenting som kan toppe jubelen fra publikum idet de to ganger smalt løs med røverrop fra den svenske klassikeren Ronja Røverdatter.

picture

Katzenjammer- konserten kan nesten beskrives som den perfekte festival- konserten. Den var ikke for lang, bandet hadde talent på scena (nesten bedre enn på plate), i tillegg til at de også hadde godt humør og to par veldig smittende smil. Det var en god blanding av låter fra både det nye og det gamle albumet, "crowd pleasers" og promo- låter. De spilte også deres egne versjoner av Genesis- låta Land Of Confusion, og Wild Cherrys Play That Funky Music. Midt i konserten tok de også opp en fra publikum til å hjelpe til å holde munnspillet til Anne- Marit (siden de hadde glemt stativet), mens hun spilte munnspill, trekkspill og xylofon samtidig.

Det var ned mot ingenting negativt å utsette på prestasjonen til Katzenjammer, og om det var noe så var det glemt etter to minutter. Det var en herlig, livlig og jordnær konsertopplevelse som gjorde en hver nordmann på Hultsfred stolt.

-Har du ikke sett Katzenjammer live enda, så burde du pelle deg på konsert så fort du har mulighet.

Foto: Nikolai Kongelf


Katzenjammer på nett

Hultsfred på nett