LOVELOVELOVE ble startet som et solo-sideprosjekt av Aristillus’ frontfigur, Simon Dolmen Bergseth, tidlig i 2012. Det tok ikke lang tid før det gikk fra å være et sideprosjekt til et hovedprosjekt, og plutselig var de på alles lepper.

I august slapp de deres første utgivelse, en deilig shoegazy/postrockish liten EP kalt «Your Heart Stops With The Beat EP» produsert av Marcus Forsgren (Jaga Jazzist, The Lionheart Brothers).

I september 2012 gjorde kvintetten sin første konsert på Hulen i Bergen. Allerede tre uker etter første konsert gjorde de support for Omar Rodriguez Lopez (The Mars Volta), og i slutten av oktober 2012 ble de håndplukket av Sondre Lerche som hans support på Rockefeller.

LOVELOVELOVE endte på en meget sterk 3. plass på Musikknyheter.no sin årlige ny norsk musikk-kåring.

Debutplata, «Kaleidoscope», er produsert av Marcus Forsgren, og mastret i Cutting Room Master av Björn Engelmann.

LOVELOVELOVE er Simon Bergseth og Edvard Seim, og med seg har de Axel Skalstad, Ida Holmen og Hanna Furuseth. «Kaleidoscope» slippes på Kakao Musikk 24. januar 2014.

Vi tok en prat med Simon som startet bandet.


Gratulerer med nytt album, fortell litt om hvordan bandet ble til.
 
- Tusen hjertelig takk! Det hele startet med et solo- sideprosjekt, som jeg hadde ved siden av bandet Aristillus. Jeg fikk med tidenes fyr, Edvard Seim, samt et par andre flotte folk, øvde inn tre låter og gikk i studio. Uten å høres dust ut, så ble jeg svært positivt overrasket over hvor bra det ferdig produktet låt. To av medlemmene i Aristillus gikk en annen vei, og jeg følte etter syv år at jeg manglet litt inspirasjon til å skrive i hardcore-sjangeren, og samtidig ville bygge opp noe nytt og prøve ut andre ting. Deretter har ting bare ballet seg på og blitt det nye hovedprosjektet.


Dere har vært i studio igjen med produsent Marcus Forsgren, hva har han tilført albumet?
 
- Marcus Forsgren er, som jeg tidligere har sagt, både en av Norges beste produsenter og en av verdens fineste fyrer. Bare det samarbeidet vi har hatt sammen i studio har tilført glede og bra stemning underveis.
Marcus har kommet med mange fine idéer og vendinger som har blitt gjort under innspilling, samt at han også spiller litt her og der på skiva.

 photo lovelovelove520_zpsb4054af3.jpg


Dere skal spille på by:Larm i neste måned, hvilke forventninger har dere til det?
 
- Vi gleder oss stort til by:Larm! Jeg liker ikke å sette forventninger, i så fall setter jeg meg lave forventninger for å forhåpentligvis få en positiv overraskelse, men vi håper at så mange som over hodet mulig tar turen innom de to konsertene vi gjør under by:Larm.


I vår årlige ny norsk musikk-kåring havnet dere på en solid tredjeplass, som vil si at både journalister og konsertarrangører har stor tro på dere i år. Hva betyr det for et relativt ferskt band?
 
- Det betyr så ufattelig mye, og vi setter utrolig stor pris på i det hele tatt være på den lista – tredjeplass og greier a, gitt! Det er virkelig stas.
Vi krysser fingrene for at noen av dem også kommer og ser oss under en av våre konserter på by:Larm, det hadde betydd mye for oss.


Shoegaze/postrock. Nevn tre favorittskiver i sjangeren.

- Jeg er ikke så glad i å sette ting i bås, men i den grad man kan kalle Serena Maneesh for shoegaze, så er definitivt deres siste album ’Abyss in B minor’ blant topp tre. ’Eternal Kingdom’ skiva til Cult of Luna (i den grad man kan kalle det postrock) er også en favoritt. Samt siste skiva til Deafheaven ’Sunbather’, men om jeg må kategorisere det så er vel den en god blanding av shoegaze, postrock og blackmetal – ei nydelig skive er det i hvert fall.

 
Anmeldere er flinke til å sammenligne nye band med andre band. Hvis du selv måtte beskrive ditt band og bruke to slike sammenligninger, hvordan ville det lyde?
 
- Nå trodde jeg endelig at jeg fikk et spørsmål om hvor latterlig det er at anmeldere alltid skal sammenligning band hele tiden, hehe. Men jeg kan si så mye som at vi er inspirert av alt fra black metal til frijazz til blodfengende pop. Det er helt sikkert noen som vil sammenligne oss med My Bloody Valentine, men jeg mener det er litt tynt.


Det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske band mener dere man bør følge med på?

- For lite folk fikk med seg skiva til Angelica’s Elegy, forferdelig bra opplegg, så det er absolutt noe man burde følge med på. Tremoro Tarantura er også et av de feiteste livebanda jeg har opplevd, så det er også noe man burde følge med på. Vi gleder oss også masse til nytt materiale fra Snøskred – Det lille vi har fått høre hittil virker veldig lovende!

 
Hva med internasjonale skiver, noen favoritter akkurat nå?

- Oranssi Pazuzu med skiva ”Valonielu”, deilig krysning mellom hardcore og black metal. Siste skiva til The Safety Fire er også en favoritt om dagen, mer modent enn tidligere, deilig og progga metal. For ikke å snakke om den suggererende electro/ambient house skiva til Jon Hopkins ’Immunity’.


Hva er planene fremover?

- Først ut er slippfesten vår til debutalbumet ’Kaleidoscope’ på Café Mono 24. Januar, samme dag skiva kommer i butikkene. Dagen etter spiller vi i Bergen, for så å ta turen videre til Trondheim Calling og by:Larm, så får vi se hva som skjer videre etter det.