Musikknyheter.no tok en prat med vokalist i Superfamily, Steven Wilson.

Gratulerer med nytt album! Dere har fått meget god mottagelse for ”Guns Tonight”, blant annet 6’er i VG. Hvor viktig er en god anmeldelse i 2009?

Takk for det! Jeg tror det er veldig viktig. Men det er ikke nok, man må kunne følge det opp også, for eksempel ved å spille konserter. Er veldig glad for at vi har fått gode anmeldelser på de siste platene; da vi startet var det mye slakt fordi noen anmeldere var redde for at vi var et tulleband, og de skjønte ikke om de fikk lov til å like oss. Hva ville gjengen på Last Train sagt, lissom?


Dere vant Spellemannsprisen i 2007. Hvordan har det vært å følge opp ”Warszawa”?

Det kan være litt tøft, Warszawa ble jo så godt mottatt. Men jeg er lettet at det virker som folk liker plata, og vi er også veldig fornøyde. Både Warszawa og Guns Tonight var plater som var tynget av skrivesperre men som løste seg til slutt.


Kan du fortelle om innspillingen av albumet?

Innspillingen var til tider helt forferdelig! Vi brukte ufattelig mye tid i studio. Jeg er sikker på at vi lagde plata minst 3 ganger. Trommisen og bassisten vår sluttet. Stemmen min var skikkelig dårlig i flere måneder, og jeg er ganske sikker på at det var psykosomatisk. I tillegg var det vanskelig å finne riktige kombinasjonen av designere for coveret. Her fikk vi heldigvis med oss jentene i Forest, som vi ”connecta” med øyeblikkelig. Mye løsnet de siste månedene, både tekstmessig og arrangementmessig. Jeg er utrolig lettet og glad det er over, og at den ble så bra som den ble.


Dere er kjent for teatralske sceneshow, og mange nyskapende effekter. Har dere noen nye triks i ermet du kan dele med oss?

Den største nye greia er at vi har filmeffekter på konserten via en projektor. Her er det Tord Eliassen og Joakim Faxvaag som har vært brainsa. De er også lysmenn som har vært med oss før, som er veldig med på den stemningen vi vil formidle.


Superfamily har utvidet bandet med bidrag fra korgutter. Har dere planer om å utvide ytterligere?

Har ikke planer om det, men vi liker å bruke crewet vårt på scenen noen ganger i teatralske stunts. Gir meg oksygen og sånne ting!


Er det noen nye norske band du vil anbefale?

Jeg er veldig spent på den nye Donkeyboy-skiva. De gutta er utrolig hyggelige, og har litt av en rollercoaster foran seg! Jeg vil også anbefale folk å sjekke ut Gjærstad Funk og Fiskarlag, de spiller Meters-aktig rock-jazz. Gitaristen spiller som om gitaren er en vrien drittunge på shoppingsenteret, hvis du skjønner hva jeg mener…


Spotify ble denne uken lansert til iphone og ipod, noe som gjør at folk kan ta med seg all musikken som ligger der overalt. Hvilke tanker har dere om dette i forhold til platesalg?

Tror dette er bra. Jeg bruker iPhone, og skal abonnere på Spotify! Det har også vært utrolig fett å se anmeldelser av skiva i Japan, Spania, Russland allerede, pga. Spotify. Jeg kommer ikke til å bruke et sekund på å tenke på ”hvordan det var før i tiden”. Det har nemlig alltid har vært det samme: bransjen lever på sultegrensen, så kommer en populær trend, for eksempel disko, alle blir grådige, kjøper et lastebilfirma for å pushe plater, folk begynner å kaste opp av trendoverdose, hele dritten holder på å gå under, og man skylder på forbrukeren, og truer dem hvis de ikke slutter å bruke kassetter, nettet eller gramofonplater. Men heldigvis så redder man seg inn ved å selge Best of Bob Dylan og Beatles en gang til!


Superfamily er for tiden på turne, og datoene er som følger:

Trondheim - Samfundet - 11.09

Lillehammer - Bingo'n - 12.09

Haugesund - Byscenen - 18.09

Stavanger - Folken - 19.09

Grimstad - Luftslottet - 24.09

Kristiansand - Kick Scene 25.09

Oslo - Rockefeller - 26.09

Bergen - Hulen - 02.10

Alta - City Scene - 17.10

For billettsalg, sjekk spillestedenes respektive nettside.

Hør Superfamily på Spotify