Foto: Sirin WingeSilje Halstensen, aka Bendik, har tidligere gitt ut tre album. I slutten av januar kom hun med en ny singel; den nydelige låta Perfekt. Vi har tatt en liten prat med henne, og fått vite litt mer om både låten og planene framover.

Hva er din favoritt blant egne låter, og hvorfor?

- Det er låten som heter Forsvinne. Den har litt av alt jeg liker. Gitar, trommer, kor og jeg som synger både lavt og høyt.


Hva er din favorittlåt blant andres låter, og hvorfor?

- Daglige favoritter endrer seg underveis, men Talk Show Host med Radiohead gir meg fortsatt en helt spesiell følelse. Trommene, synthlydene og vokalen er virkelig midt i blinken.


Hvilken musikk hører du helst på selv?

Jeg innså like før jul at det er ikke rart at jeg blir litt vinterdeprimert hvert år siden jeg utelukkende hører på musikk med en trist "vibe". Har begynt på en liste med gladmusikk så jeg kanskje får endret litt på det. Hører på alt ifra Store P til Bring Me The Horizon til Billie Eilish.


Dersom du skulle sunget duett med noen, hvem som helst, hvem ville du helst sunget med?

- Syns det er veldig kjekt å synge duett med Sondre Justad, jeg! Vi har gjort det så mange ganger at det er veldig trygt.Fortell om din beste konsertopplevelse, som artist.

- Sist jeg spilte hjemme i Bodø på Parkenfestivalen. Simon (gitarist) hadde bursdag, så vi ordnet ballonger, vodka redbull, pizza og napoleonskake. Vi spilte etter det var mørkt og alt gikk liksom bare bra. Topp stemning i publikum også!


Fortell om din beste konsertopplevelse, som publikum.

- Den siste konserten til The Spectacle på gamle Sinus i Bodø. Vi var en hel gjeng som løp opp på scenen og sto sammen med bandet. Det var magisk.


Hva er det beste med å drive med musikk?

- Det er så mange ting som er bra med å drive med musikk. At jeg får bruke kreativiteten min mye og at jeg får være en bedriftseier, for eksempel. Ikke minst – at jeg har hatt et sted jeg kunne få ut de triste følelsene mine i perioder det virkelig har stått på som verst.


Hvis du kunne hatt kun tre ting på raideren, hva ville det vært?

- Kinderegg, blå Farris og pizza.


Hva er tidenes beste norske album, og hvorfor?

- The Spectacle med I, Fail er tidenes beste norske album. Det er hardt, melodiøst og minnerikt.


Hva er den beste musikkvideoen du har sett, og hva gjør den så bra?

- Jonas Alaska med If Only As A Ghost er helt fantastisk. Jeg gråter av den. Han er under vann i saktefilm og det er en slags stillhet i det. Teksten kommer tydeligere frem og den teksten er utrolig fin og trist.Hva var det første albumet du kjøpte selv?

- Jeg pleide å kjøpe singler for lommepengene mine. Boom Boom Boom med Vengaboys var en favoritt.


Hva ville du blir når du ble stor, da du var liten?

- Jeg ville bli popstjerne, ja.


Hva var den forrige låten du hadde på repeat?

- Midnight med Coldplay. Det er min nattasang!


Du slapp for kort tid siden en ny singel, Perfekt. Fortell oss om den.

- Det er en sang om at jeg har funnet mitt paradis, mitt trygge sted. Det er så godt at jeg har klart å skrive en sang som er ganske happy!


Hva kan vi forvente av deg framover?

- Jeg skriver og skriver og skriver og produserer og produserer og produserer. Så dere kan forvente mer musikk, drøyere konserter og mer Bendik i monitor!