Foto: Julia NaglestadAnton Ruud i Terapi slapp debutalbumet sitt i 2015. Nå, fem år etter, slipper de sitt andre album Visetryne. Vi har fått tak i Anton Ruud selv, og bedt han fortelle oss mer om blant annet det kommende albumet.


Gratulerer med nytt album! Hva kan du fortelle om det?

- Takk! Det tok jo nokså lang tid hele greia, noe vi egentlig er ganske fornøyd med, med tanke på de første låtene vi spilte inn kontra de som kom med på skiva. Hele greia ble mer og mer lettrodd hvor lengre vi kom i prosessen og skjønte hvor vi ville. Den er nok et snev lysere enn forrige skive, og mye av dette skyldes nok siste året med skriving og innspilling.


Hva er deres favorittlåt blant egne låter, og hvorfor?

- Vet Frank liker Eventyr godt. Selv holder jeg en knapp på Nattesyn. Føler den fikk en riktig vibb med tanke på at det musikalske samsvarer godt med teksten. Er som en litt for lang og merkelig drøm. Er Andreas som stort sett arrangerer låtene så det får en helhet. Så alltid spent på hvor det ender når jeg kommer med en idé. Her føler jeg han traff godt.


Hva er din favorittlåt blant andres låter akkurat nå, og hvorfor?

- Tror det må bli Skigardsvise med Stanley Jacobsen som går hyppigst på rundgang nå om dagen. Er ikke sikker på om det er han som har skrevet den, er vel kanskje en gammel folkesang. Helt klart pga. det gode budskap.


Hvilken musikk hører du helst på selv?

- Når vi skriver til ny skive er jeg egentlig ikke så fan av å høre på så mye annen musikk, hvert fall ikke noe jeg ikke har hørt før. Blir så jævla fort påvirka av musikk og filmer og alt det der. Setter meg bare i fare for å bøffe alt for mye, hehe. Og den skiva her tok jo noen år .... Så holder meg stort sett til et sikkert altfor snevert utvalg. Men da går det i Steve Earle, Bob Dylan, Bjella og Stefan Sundström.Fortell om din beste konsertopplevelse, som artist.

- Tror det må bli når vi spilte på Brylarm. Synes det er en veldig fin greie i utgangspunktet, pluss at mye av tekstene våre går vel i retning av de folka der. Følte meg mere hjemme på scena der enn på lenge. Er jo et arrangement som må ha lang slingringsmonn. Husker godt Charlie Storøygarden som kom for sent til get in og forklarte arrangør at HAN selvsagt ikke kunne forholde seg til når han skulle gå på, men at arrangør måtte forholde seg til når han kom. De beste folka det der.


Fortell om din beste konsertopplevelse, som publikum.

- Den beste konsertopplevelsen fikk jeg tydeligvis ikke med meg selv, men dæven som folk prater om The Good The Bad And The Zugly-konserten på JD (John DEE, red.anm.) forrige helg. Vanskelig synes jeg, Tom Petty i Hyde Park var fint i sommer.


Hva er det beste med å drive med musikk?

- Masse gutter i buss er jo alltid morsomt ... Ellers er vel akkurat det som skjedde nå nylig veldig fint. Det å være ferdig med et album, få det tilbake fra trykken og holde det i henda. Synes det er så rart at det er noe som ikke fantes fra før. Man møtes utallige ganger på øvingslokalet, og under prosessen klarer jeg ikke alltid å tro på det. Men til slutt blir det et håndfast produkt.


Hvis du kunne hatt kun tre ting på raideren, hva ville det vært?

- Tre Ting!? Ho, det var da en bra deal. Har vel bare en pr. dags dato. Hm, to ting til, skal vi se. Masse hunder, sigg, øl står der fra før.


Hva er tidenes beste norske album, og hvorfor?

- Er generelt veldig glad i norsk musikk, så hva som er det beste har jeg ikke noe svar på ... Suser avgårde med deLillos, det må vel dreie seg om nostalgi.


Hva er den beste musikkvideoen dere har sett, og hva gjør den så bra?

- Haha, Baris med Mr. Pimp-Lotion. Sånn greie man må se for å skjønne tror jeg. Skjønne er kanskje feil ord, er ikke så kompliserte greier altså.Hva var det første albumet du kjøpte selv?

- Oi, det var dessverre Smash med Offspring. Husker jeg digga den derre Self Extreme som jeg kalte den ...


Hva ville du bli når du ble stor, da du var liten?

- Kan ikke huske at det var en spesiell ting jeg ville bli. Husker mye jeg ikke ville bli, politi bl.a. Ville jo spille i band da ... Altså bli ingenting, det har vi jo klart hele bunten!


Hva var den forrige låten du hadde på repeat?

- Lady Nina med Thulsa Doom.


Hva kan vi forvente av dere framover?

- Ikke mye.