Fem år etter debutalbumet Skal aldri bli som dem er Anton Ruud i Terapi klare med sitt andre album. Visetryne slippes førstkommende fredag, 9. april.

Første låt ut på albumet, God dag mann, nattemann, er singel nummer to fra albumet. Det er en låt med fengende rytmer, og et forståelig valg som singel. Det er for øvrig den livligste låta på albumet. Kjartan Kristiansen fra DumDum Boys har produsert Visetryne, og jeg vil påstå at God dag mann, nattemannhar også fellestrekk med musikken til DumDumBoys.

Låt to, Nattesyn, er en rolig og fin vise. Vokalist Anton Ruud har en behagelig stemme, akkurat passe dyp og raspende. Det er bare å legge seg godt til rette i godstolen, lukke øynene, og lytte til musikken. Det er så avslappende vakkert, og tekstene er verdt å lytte til.
« så kom hit en times tid / jeg har bygd min egen tidsmaskin / vi kan henge ut i årevis / og ikke tenk på mørket / jeg har utvikla et nattesyn som er skarpere enn månelys og klarere enn dagen / det vil aldri bli en morgen / vi kan henge ut i årevis»

De neste låtene på albumet fortsetter i samme stil som Nattesyn. Jeg bare slapper av, og virkelig nyter musikken. Det er viserock på sitt beste. Det er musikk som funker like bra når du slapper av hjemme på sofaen en fredag kveld etter en lang uke, mens du ligger på gresset en deilig sommerdag eller på nachspiel en sen lørdagsnatt.

Nest-siste låt på albumet er Sette fyr på Oslo. Sammen med God dag mann, nattemann er dette en til låt som er blant de mer livlige. Låta er også fengende, og har et særlig fengende refreng. Som ei som elsker Oslo, er det en låt som treffer meg spesielt, og det blir min favoritt på albumet. Den endte opp med å stå på repeat hos meg.
«jeg skal sette fyr på Oslo / jeg skal brenne hele ned / jeg savner Oslo / jeg savner alt det der som skjer / jeg slukker sorgen fra bybrua til Grønland / fra Kuba til Paléet»

Ruud har med seg Frank Nachtnebel, Peter Larsson, Andreas Slettholm og Christian Svendsen, som alle er erfarne musikere fra diverse andre prosjekter. Det merkes også når man lytter til musikken. Ingenting føles halvveis, det er solid arbeid. Jeg personlig oppdaga Anton Ruud i Terapi for relativt kort tid siden, og er innmari glad jeg har funnet musikken deres nå. Dersom du ikke har lyttet til dem enda, er det ingenting å lure på. Så fort albumet slippes er det bare å søke opp musikken på en strømmetjeneste eller stikke innom din lokale platesjappe og kjøpe med deg albumet til odel og eie.

Anton Ruud i Terapi har slippfest for Visetryne 8. mars på Misfornøyelsesbar i Oslo. I april spiller de konsert først på Sort og Blå Scene i Porsgrunn, så på Krøsset i Oslo.