Foto: Lydia Killerud

Tape Trash slapp debut-EPen Not That It’s Over Now på fredag. Med en energisk miks av indie, powerpop og pop er planen å slå hardt fra seg i norsk musikkliv framover. Anders Magnor Killerud og Kristofer Mathias Staxrud har holdt på med musikk siden tenårene og har rukket å passere 30 år. Kristofer har spilt med Hilma Nikolaisen og Ludvig Moon og Anders har fartstid fra band som Team Me og før nevnte Ludvig Moon. Vi har snakket med duoen om den nye EPen, låtskriving, inspirasjonskilder, nostalgi og om hva slags musikalske planer de har framover.

Les vår anmeldelse av EPen

EPen:
– Det er rett og slett veldig digg å gi ut låtene som en samla utgivelse. Det er de første låtene vi gjorde som Tape Trash. Mesteparten er spilt inn for to år siden, så har vi plukket ut de beste låtene til EPen.

Låtskriving:
– Vi jobber i stor grad sammen når vi skriver låter. En av oss kommer kanskje opp med en idé til et riff, så jobber vi videre rundt det. Det skjer nesten aldri at vi har en låt ferdig når vi møtes.

Multiinstrumentalister:
– Vi har god hjelp på koring og litt andre ting, men ellers spiller vi det meste selv i studio. Så kjenner vi en del flinke folk som er med når vi spiller live.

Inspirasjonskilder:
– Vi er inspirert av indie fra rundt 2005. Vi er også inspirert av den norske hardcore-bølgen fra samme periode, med band som Snöras, JR Ewing og Rumble in Rhodos. Kristofer har sansen for mer aggressiv musikk, Anders er mer opptatt av poppa, melodiøs musikk. Det er nok i krysningspunktet der at vi møtes musikalsk.


Tape Trash hyller indie-røttene. Her spiller de Bloc Party-låten This Modern Love

– Vi veldig inspirert av Broder Daniel - bandet som Håkan Hellström spilte trommer og bass i - både sounden og viben. Vi digger også Smashing Pumpkins, Broken Social Scene, og de melankolske tingene til Mew og Kent. Vi har hørt mye på Kent-albumet Du & jag döden.

– Vi skammer oss ikke over så si at vi liker moderne popmusikk som Taylor Swift.

Soundet:
– Det som er fellesnevneren i soundet vårt er energien, iherdigheten og en slags ekstasefølelse.

Utlandet:
– Det er veldig stas med oppmerksomhet fra magasiner som Clash Magazine og The Line Of Best Fit! Vi har lyst til å turnere i utlandet. Vi ønsker å spille i Sverige når koronaen er over. Gøteborg er jo ikke mange timene unna Oslo.

Nostalgi:
– Vi har fremdeles kassettspiller hjemme og husker godt VHS-filmene vi så i oppveksten med stor glede. Da vi lagde videoen til Over. lekte vi litt med VHS-nostalgien: Vi fikk med oss en kompis og så tapa vi fast mobilen i et stativ, og filma. Stripene og fargene i videoen minner om oppveksten. Vi liker i det hele tatt følelsen vi hadde da vi oppdaget musikk i 13-årsalderen, så ja, det er nok en god dose nostalgi i det vi gjør.

Framtidsplaner:
– Vi har begynt å spille inn et album som kommer i 2021. Øyvind Gundersen skal være med som produsent. Han har fått oss til å forstå enda bedre hva soundet vårt er. Vi har lyst til å gi ut albumet på vinyl og kanskje på kassett, i god indie-/DIY-ånd.
Faceboook-siden til Tape Trash