Foto: Sverre Simonsen

18 år gamle Vilde Bye er en artist å se opp for. Til tross for sin unge alder, har Tromsø-artisten allerede imponert live med sin blanding av cover- og egenskrevne låter. Nå har hun også sluppet sin selvtitulerte debut-EP. Vi tok en liten prat med den lovende nykommeren.

- Gratulerer så mye med fin debut-EP! Kan du fortelle litt om EP’en og prosessen med å lage den?

- Tusen takk! Jeg spilte inn EP-en for over ett år siden nå. Jeg var i studio med et knippe fantastiske Tromsø-musikere som hjalp meg med å arrangere låtene. Det var veldig gøy, og veldig lærerikt som helt fersk artist, forteller Vilde Bye til Musikknyheter.

Vilde brukte bare i underkant av en uke på innspillingen i Kysten Studio med Ariel Joshua Sivertsen som produsent. EP’en består av fem spor, inkludert låten Moon der hun covrer svenske Mattias Hellberg. Sjangermessig befinner hun seg i landskapet pop- og country/americana.Over all forventning

VGs anmelder plasserte henne stemmemessig et sted mellom Stina Nordenstam og Sigrid, og trillet en femmer for en av låtene på albumet, Adore/Ignore.

- Du har allerede fått gode anmeldelser, bl.a en femmer i VG for Adore/Ignore. Hva tenker du om mottakelsen du har fått hittil?

- Jeg er utrolig fornøyd. Jeg gledet meg veldig til å slippe EP-en, men var også veldig spent og litt nervøs for hvordan mottakelsen ville bli. At til og med en av låtene ble omtalt i VG er veldig stort for meg, og over all forventning!Fylte opp lokalet

I forrige uke holdt hun sin releasekonsert på hjemmebane - på Amtmandens i Tromsø.

- Releasekonserten var en helt fantastisk opplevelse. Jeg har jo ikke spilt så mange konserter kun under eget navn, uten å ha med flere band, så at så mange kom for å se på bare meg var helt rørende. Jeg er veldig takknemlig for alle som kom! Vi kunne fylle opp lokalet, og det var ganske nytt for meg som startet å spille konserter bare et par måneder før pandemien kom.

I år er Vilde russ. Senere i 2022 vil hun satse kun på musikken.

- Jeg er snart ferdig med sisteåret på videregående, så da kan jeg drive mer på med musikk fremover. Jeg gleder meg veldig til å spille mange konserter i sommer, og på noen veldig kule festivaler. Jeg håper også på en tur i studio i høst. Fra høsten av vil jeg satse på musikk.

Vilde er bl.a booket til Buktafestivalen i sommer.

Sveve over byen

- Hvilken låt var den forrige du hadde på repeat?

- Åh, det må være Sveve Over Byen av deLillos. Har hatt skikkelig dilla på dem i det siste!

- Og om du skal anbefale bare ett album til dine fans. Hvilket og hvorfor?

- Det må kanskje bli et live-album av Townes Van Zandt, nemlig Live at the Old Quarter, Houston, Texas. Et helt nydelig album, spør du meg.